Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Piper-Heidsieck slavi 100. obljetnicu Prohibicije posebnom bocom posvećenom švercerima šampanjca

Prije točno sto godina, policijski agentinu cijeloj Americi nagrnuli su u barove i počeli razbijati boce i čaše. Predsjednik Woodrow Wilson uveo je Prohibiciju. U trinaest godina zabrane proizvodnje i točenja alkohola u podzemlju je sve bujalo; od revolucije sepajeasy barova i koktela do potoka šampanjaca za koje su se brinuli ilegalni kanali. 

Prohibiciju je 1933. ukinuo Predsjednik Franklin Delano Roosevelt, a šampanjska kuća Piper-Heidsieck u sjećanje na to bezumno i uzbudljivo razdoblje upravo je izbacila specijalnu limitiranu ediciju sa svojim ligom iz 1920-tih. Napravili su memorijalne boce s QR kodom za pokretanje filma koji otkriva kako se šampanjac švercao iz Reimsa u Ameriku. Piper-Heidsieck je prije Peohibicio bio jedan od najvećih izvoznika šampanjca u Ameriku, a tijekom Prohibicije šampanjac su na američko tržište ubacivali iz Kanade. 

“Prohibicijska edicija slavi staro i novo, točku u kojoj se susreću inovacija i povijest. Ona odražava značajan period u bogatoj i ekscentričnoj povijesti brenda, dok boca priča o naporima bootleggera, podzemne speakeasy scene i glasovitim gatsbyjevskim partyjima bogatašima koji su bili dovoljno pronicljivi da prije 1920. naprave zalihe alkohola. Prohibicija je razdoblje na koje je Piper-Heidsieck posebno ponosan, jer pokazuje njegovu upornost, izdržljivost i hrabrost, osobine koje ga krase i danas,” izjavio je direktor Piper-Heidsiecka Benoit Collard. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.