Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ReUnion u Canopyu preko ljeta se pretvorio u steakhouse s burgerima, tatakijem, salatama i pastama

reunion

Danas smo zapravo htjeli isprobati Domino’s. No kako se pred Domino’s Pizzom stvaraju redovi, odlučili smo naručiti dostavu, a na ručak smo otišli u ugodno uređeni i odlično klimatizirani Reunion u hipsterskom hotelu Canopy u Branimir Centru. Ljetni je ReUnionov jelovnik pametno organiziran: par pasti i rižota, nešto velikih salata, tataki od famozne Kali tune, nekoliko popularnih street food formata poput burgera i wrapova i tri prava black angus steaka koji dolaze s poznate američke farme Creekstone, i apsolutne su zvijezde ljetnog menija chefa Marinka Topalovića.

reunion-flank

Naručili smo flank steak od 250 grama, uz kojeg gost može izabrati dva priloga i umak. Sve to košta 130 kuna, što je izvrsna vrijednost za novac. Druga dva steaka s prilozima i umacima koštaju 275 i 300 kuna. Flank steak je jeftin jer se radi o kompliciranom komadu govedine. Flank, na francuskom bavette, žilavi je trbušni mišić koji može dati izvrsne rezultate ako se s njim ispravno postupa. To znači da se flank mora peći kratko, na jako visokoj temperaturi i da mora odstajati prije posluživanja.

Nažalost, dežurni kuhar (chef Topalović zna sve o steakovima) preskočio je, posve nerazumljivo, ovu zadnju fazu procedure, pa je naš flank, inače mekan i crven, zakrvario cijeli tanjur koji nije bio vruć, što je još jedna bitna proceduralna pogreška. Ručno rezani pomfrit i umak od zelenog papra bili su izvrsni, kao i miješana salata s trakicama pečenih paprika. Vruća peciva i kruh također su bili odlični.

ReUnion je jako ugodan restoran s vrlo prihvatljivim cijenama (ništa osim američkih steakova nije skuplje od 130 kuna), dobrim do vrlo dobrim sastojcima i kompetentnim chefom. Trebali bi, međutim, uvesti striktne tehničke procedure po kojima će se raditi kad chefa nema, kao što je to napravila Esplanade.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.