Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAGREBAČKI MASAKR KORONOM I POTRESOM Lista lokala koji su se zatvorili poslije lockdowna

bread-pitt

Na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni upravo dolazi do snažne diversifikacije. S jedne strane, niz dobrih lokala raznih žanrova, od Soi Fusion Bara do Carpaccia, posluju prilično uspješno. S druge strane, puno se poznatih restorana i barova poslije lockdowna uopće nije otvorilo, ili su se otvorili pa ubrzo zatvorili. Neki od onih koji još rade u ozbiljnim su financijskim problemima, pa se pokušavaju prodati. Evo liste poznatijih lokala koji iz raznih razloga nisu preživjeli epidemiju i potres.

1. Apetit City 

apetit-city

Apetit City zatvorio se krajem lipnja. Na vratima piše da će otvoriti 1. rujna. Ovaj restoran u najstrožem centru ozbiljno je stradao u potresu.

2. Bagel & Lobster Barr, Jurišićeva

bagel

Bagel & Lobster Barr trajno se zatvorio. U malom dvorišnom prostoru na samom početku Jurišićeve već se otvorio Kai, još jedan azijski street food. Zanimljivo je da se prije Bagela & Lobstera ondje nalazila uvjerljivo najbolja zagrebačka taqueria.

3. Bread Pitt, Gundulićeva

Foto/Bread Pitt-Bojan Zibar

Trajno zatvoreno. Ova pomodna pekarnica sa sendvičima i salatama bila je pred bankrotom i prije epidemije. Lockdown je samo ubrzao zatvaranje.

4. La Cubanita, Vlaška

Security Check Required

null

Trajno zatvoreno. Ovaj mali latinski bar i kafić s beskrajno veselom atmosferom, smješten blizu križanja Vlaške s Draškovićevom već se preuređuje u nešto drugo.

5. Fun Bobby, Froudeova

d-fun-bobby

Velika je šteta što se je mali street food lokal u Sigetu zatvorio. Fun Bobby na lanjskom nas je Adventu oduševio jako ukusnim kombinacijama američko azijske hrane.

6. Glow, Preradovićeva-Cvjetni trg

glow-bar

Bar na fantastičnoj lokaciji s terasom na početku Cvjetnog trga, otprilike je peti neuspješni projekt na jednoj te istoj, čini se ukletoj adresi. Na vratima i dalje piše da se prostor iznajmljuje.

7. Heritage, Petrinjska

heritage-tripadvisor

Vlasnici malog, zanimljivog i vrlo pristojnog hrvatskog tapas bara, kažu da će otvoriti čim se njihova zgrada sanira. Problem je u tome što nitko ne zna kad će se sanirati. Sabor tek treba donijeti posebni zakon o posljedicama potresa u Zagrebu, koji je zapravo preduvjet za sanaciju većine zgrada u centru.

8. Dežman Mini Bar, Dežmanov prolaz

dezman-mini4

Svojedobno jedan od najboljih zagrebačkih barova nije se otvorio poslije lockdowna. Ovih smo dana pitali konobare Dežman Bara , u sklopu kojeg Minibar posluje, što će biti s Minijem. Rekli su da ne znaju.

9. Palace, Strossmayerov trg

palace1

Najstariji zagrebački hotel s jako popularnom kavanom, gadno je stradao u potresu. Na fasadu su još naslonjene motke s natpisom koji upozorava da sa zgrade pada žbuka. Palaceova kavana imala je najveći izbor malt whiskyja ikad viđen u Hrvatskoj.

10. Plavi 9, Zvonimirova

Najsimpatičnija zalogajnica u gradu preselila se u prostore restorana Pod mirnim krovom u Fijanovoj ulici. Oba su restorana u vlasništvu iste tvrtke. Plavi 9 zbog Velikog potresa je promijenio adresu poslije više od pola stoljeća, zbog Velikog potresa.

11. RougeMarin City, Petrinjska

rougemarin-city

Na mjestu RougeMarinova restorana uskoro će se otvoriti RougeMarin Doma, trgovina sa specijaliziranim proizvodinama za kućno kuhanje. Objektivno govoreći , početak Petrinjske sada je veliko gradilište pa se ne radi o ugodnoj restoranskoj zoni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.