Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UPOZORENJE IZ ISTRE Rezervacije su stale

rovinj-ulica

“Ovog smo vikenda imali vrlo mnogo gostiju, više od 15 tisuća, što je otprilike 50 posto lanjske popunjenosti. I to je izvrsno s obzirom na okolnosti. Međutim, zadnjih je dana booking stao,” rekao nam je u ponedjeljak jedan istarski turistički menadžer koji je detaljno, do jednog broja noćenja, obaviješten o turističkim kretanjima u svom mjestu.

Zatim smo nazvali još nekoliko ljudi bliskih velikim hotelskim tvrtkama, koji su nam potvrdili da se booking značajno usporava poslije vrlo dobrog kraja lipnja. Naposljetku, i jedan nam je istarski vinar, dakle čovjek koji ne raspolaže izravnim podacima ali osjeća trendove u svojoj prodaji, kazao kako zna da vile blizu njegove vinarije nemaju nove rezervacije.

Istra je odlično ušla u špicu sezone. Prije desetak dana većina istarskih turističkih odredišta radila je s oko 40 posto popunjensoti u usporedbi s prošlom sezonom. Ovaj su vikend te brojke još porasle. No, zbog eksplozije epidemije u Hrvatskoj, o čemu isrcpno izvještavaju svjetski mediji, novih rezervacija nema. Događa se upravo ono što je predvidio bivši minstar turizma Veljko Ostojić u intervjuu Glasu Istre, kojeg smo jučer prenijeli.

Hrvatska Vlada odlučila je zbog svadbi, klubova, sportskih natjecanja, estradnih priredbi i drugih vrsta uveseljavanja građana riskirati našu najvažniju gospodarsku granu, i to usred sezone. Rizik, uvjetovan prije sveg parlamentarnim izborima, nije se isplatio, barem ne ako se gleda sa stanovišta općeg interesa.

Booking je stao, to je materijalna činjenica. A ako je booking stao u Istri, trenutno uvjerljivo najvažnijoj hrvatskoj trusitičkoj destinaciji, možemo samo zamišljati što će se događati s Dalmacijom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.