Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Metro poziva hrvatske proizvođače kvalitetne hrane da se prijave za ulazak u njihove trgovine

orehovec-kokosi

Metro Cash & Carry Hrvatska surađuje s nekima od najboljih hrvatskih malih i srednjih proizvođača hrane. U njihove je trgovine ušla istarska Agencija za ruralni razv oj s mesom autohdonog istarskog boškarina, mljekara Latus koja proizvodi jedan od najboljih hrvatskih zrelih sireva Veli Jože i prvu istarsku mozzarellu, Metro prodaje sashimi grade tunu Pelagos Net Farme generala Ante Gotovine, free range perad OPG-a Orehovec i drugu visokokvalitetnu hranu lokalnih proizvođača.

U sklopu projekta “Stvoren za hrvatski meni“, Metro je objavio poziv domaćeim proizvođačim, uzgajivačim i poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave ako su zainsteresirani za partnerstvo s ovim veleprodajnim lancem. Metro trenutno u Hrvatskoj nabavlja oko 80 posto svježeg voća i povrća, a ukupni udio hrvatskih proizvoea u njihovoj robnoj marki je 50 poto. 

„METRO surađuje s brojnim restoranima i hotelima diljem Hrvatske te domaćim dobavljačima možemo osigurati pristup velikom broju profesionalnih kupaca iz HoReCa sektora, koji inzistiraju na sljedivosti i svježini visokokvalitetnih namirnica. Tu važnu ulogu igraju proizvodi hrvatskih dobavljača, jer primjećujemo trend rasta potražnje za domaćim proizvodima, a njihova  je kvaliteta prepoznata i u METRO centrima izvan Hrvatske. Zato pozivamo sve domaće proizvođače, uzgajivače i poljoprivredna gospodarstva, koji s nama žele graditi što bogatiju ponudu hrvatskih proizvoda da nam se obrate, kako bismo zajedno stvorili dodatan prostor na tržištu za hrvatske proizvode i potaknuli daljnji razvoj proizvodnje naših lokalnih partnera“, naglasio je u priopćenju Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Hrvatska.

Zainteresirani proizvođači hrane mogu se javiti putem formulara koji se nalazi OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.