Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer se otvorio dubrovački 360. Degustacijski meni od pet sljedova košta 860 kuna

360-izbor

U utorak 23. lipnja otvorio se dubrovački Michelinov restoran 360. Riječ je o prvom od vrhunskih dubrovačkih restorana u centru Grada koji su se otvorili ove sezone. Degustacijski meni od pet sljedova u 360 košta 860 kuna, što je uobičajena cijena za taj rang restorana.

Degustacijski se meni sastoji od jakovskih kapica s juhom od luka i kvinoje, skuše s dresingom do palamide,majonezom od krumpira i misa i bijelom repom, romba s kremom od cvjetače, svinjske vratine u umaku od dimljenog sira i čokoladnog deseta sa sorbetom od trešanja.

Osim tasting menija, gosti mogu naručiti i s malog a la carte jelovnika koji obuhvaća šest predjela i glavnih jela, uključujući i vegetarijansku opciju. Izbor dva jela (predjelo i glavno jelo) košta 520 kuna, a s desertom 620.

Bez obzira na dubrovačku prometnu, a samim tim i turističku izolaciju, kao i na sigurni izostanak engleskih, američkih i dosta ruskih turista koji su ranijih godina punili 360, jako je dobro što se jedini dubrovački Michelinov restoran otvorio. 

Jer, bez ponude nema ni potražnje. A Dubrovnik ipak nije na kraju svijeta, nego pet do šest sati vožnje od Zagreba ili dva do dva i pol sata vožnje od Splita. Restoran 360 dobio je Michelinovu zvjezdicu 2018. godine i od tada svake godine potvrđuje zvjezdicu. Osim toga, 360 je i nositelj Wine Spectatorova priznanja za vinsku listu Best of Award of Excellence.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.