Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TOTALNI DEBAKL VLADINOG STOŽERA Novak Đoković ima koronu

djokovic

Srpski tenisač Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, objavila je Nova.rs. Đoković je, kako je poznato, naglo napustio Hrvatsku nakon što se usted Adria Toura koji je organizirao pokazalo da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus, kao još nekoliko tenisača uključujući Bornu Ćorića i Đokovićeva trenera. 

Đoković i društvo s Adria Toura u Hrbatsku su došli iz Srbije, zemlje koja bilježi nekoliko desetaka novozraženih dnevno i iz koje je stigao dobar dio novih hrvatskih slučajeva zaraze. Đokovićev entourage u Beogradu je bio na partyju s velikim brojem ljudi, a sam Đoković bio je u kontaktu sa  zaraženim košarkašem Partizana.

Unatoč svim tim činjenicama, koje su svakome bile poznate iz medija, nitko u Hrvatskoj nije našao za shodno testirati tenisače Adria Toura nakon što su ušli u zemlju.

Dok su svjetski mediji izvještavali o debaklu u Zadru, Vlada i stožer odgovornost su prvo pokušali svaliti na glavnog zadarskog epidemiologa, a nakon što je on izjavio da je sve radio po uputama Stožera, ministar zdravstva Vili Beroš ovo diletantsko je ponašanje vlasti, koja je impresionurana teniskim superstarom i promocijom koju je obećavao ugrozila i sigurnost građana i turističku sezonu, pokušao opravdati izjavama da su tenisači u Hrvatsku došli poslom pa ih nije trebalo testirati.

Naravno, riječ je o svjesnoj obmani javnosti jer je Adria Tour sportski događaj a svi se sportaši koji trenutno nastupaju u svijetu uredno testiraju na korona virus. Stožer ne samo da je dopustio da se sportaši ne testiraju, nego nije reagirao ni na kršenje svih mogućih sigurnosnih mjera u Zadru, od druženja tenisača s građanima preko košarkaške utakmice koju su tenisači odigrali s KK Zadar do tuluma u zadarskom restoranu Niko.

Vijest da je Novak Đoković pozitivan na korona virus stigla je kao najgori mogući demanti tvrdnji svih odgovornih u Hrvatskoj da je njihova odluka o selektivnom ukidanju mjera za Đokovića i ekipu Adria Toura bila opravdana i sigurna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.