Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ljudi su napokon došli na more: usprkos povratku virusa, atmosfera na opatijskoj rivijeri ljetno je vesela

kvarner

U subotu oko pet popdne pili smo Drappier Blanc de Blancs s chefom Robertom Benziom, ispred njegova restorana Ganeum na glavnoj lovranskoj ulici. Gospodin Benzia, čiji novi lokal radi isključivo sa svježom hranom (pa je već postao veliki lokalni hit), glasno je razmišljao o sutrašnjem nedjeljnom ručku.

Restoran je, naime, potpuno rezerviran u blagovaonici, pa će višak gostiju jesti u vrtu iza zgrade. Dok smo šetali od Ikadora, najluksuznijeg kvarnerskog hotela uz lošinjsku Alhambru pa do Lovrana, vidjeli smo niz punih kafića i restorana, a u pretrpanoj lovranskoj lučici harmonikaški je band zabavljao članove lokalnog jedriličarskog kluba.

Par sati ranije na opatijskoj glavnoj ulici nije bilo ni jednog mjesta za parking. Na cestama prema moru ovog su se vikenda prvi put u 2020. godini, stvarale ozbiljne, kilometarske gužve pa smo do Ike i Ikadora koji trenutno radi s više od 70 posto kapaciteta a nije snizio cijene, vozili skoro tri sata. Navis, najbolji opatijski hotel, bio je pak uobičajeno pun. Ovog je produženog vikenda sezona napokon počela. Hoće li i zaživjeti, vjerojatno zavisi od novih izvještaja o širenju virusa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.