Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova O’Hara veoma je dobra kvartovska pizzeria

o-hara-mortadela

Legendarna O’Hara prilično se promijenila. O’Hara već neko vrijeme ne peče pizze u krušnoj peći nego u električnoj pećnici na 420 stupnjeva. Zbog požara na dimnjaku zgrade O’Hara više ne može imati krušnu peć. Prije nekoliko godina O’Hara je držala nekoliko desetaka vrsta piva, sad ih je šest ili sedam. Donekle su se promijenili i sastojci za pizzu, pa sada na jednu pizzu stavljaju čak i kiselo vrhnje.

o-hara-kvart

S druge strane, tu su još uvijek salsiccia, fina mortadela, San Marzano rajčice, mozzarella di bufala i flor di latte. Same pizze i dalje su vrlo dobre. Tijestu, naravno, nedostaje miris dima i malo je žilavije nego prije, ali  svejedno spada među najbolja  u Zagrebu. Prije pet godina O’Hara je naučila Hrvate što je napoletana, i postavila nove standarde za sastojke za pizzu.

O’Hara je uz Karijoli najvažnija pizzeria u povijesti pečenja pizze u Hrvatskoj. No, ta su revolucionarna   vremena čini se definitivno prošla. Sadašnja, nova O’Hara, naprosto je veoma dobra kvartovska pizzeria.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.