Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOBRA VIJEST Zagrebačka Miva epidemijskoj krizi uprkos nije nikog otpustila

4.11.2017.,Zagreb,Donji Grad,Vinoteka Foto: Mirko Jankovic

Miva bivšeg Dinamova golmana Gordana Mohora jedna je od najvažnijih hrvatskih tvrtki za distribuciju vina i jakih pića. Miva je među ostalim hrvatska ekspozitura LVMH-a, najveće svjetske korporacije za proizvodnju i prodaju luksuznih pića; uključujući Dom Perignon, Krug i Hennessy XO i Paradise.

Prodaja takvih alkohola kao i manje skupih šampanjaca poput Moet et Chandona i Veuve Clicquota, u Hrvatskoj izravno zavisi o prodaji šampanjca u klubovima na moru. Ove godine, kako znamo, klubovi na moru zasad ne prodaju ništa, jer su zatvoreni.

Miva usprkos takvom stanju na tržištu nije otpustila ni jednog radnika. U srijedu predvečer na terasi Mivina bistroa Jadranka u Vukovarskoj ulici popili smo par čaša šampanjca s Gordanom Mohorom. Gospodin Mohor kaže da Miva nikoga nije otpustila zato što su Mivini radnici stvarali Mivinu dobit u svim prethodnim godinama, što je sve tvrtki pomogla da bezbolno preboli koronu.

“Naši ljudi naša su strateška vrijednost. Oni su nam omogućili da stvorimo ovaj posao. Zaista mi ni u jednom trenutku nije palo na pamet da bilo kome dam otkaz, akumuliranu dobit naprosto vraćamo ljudima,” rekao nam je Gordan Mohor. Još smo malo razgovarali o sadašnjoj krizi na vinskom, restoranskom i hotelijerskom tržištu.

Za razliku od većine drugih važnih protagonista naše vinske scene, Mohor nije pesimist:”Gledajte, u zadnjih deset, možda čak petnaest godina, hrvatski su privatni vinari izvrsno poslovali. Zaista mislim da oni moraju moći preživjeti jednu lošu i čudnu godinu poput ove.” Zarazni optimizam Gordana Mohora vjerojatno je jedini stav koji sada ima smisla. Jer zaista, ova je godina najgora u povijesti hrvatskog suvremenog vinarstva, što znači da iduća može biti jedino bolja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.