Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zlatnoj školjki u Martićevoj pojeli smo brdo vrlo finih srdela za samo 38 kuna

zlatna-skoljka-glavna

Zlatna školjka gotovo da je optimalnan tip restorana za sadašnja vremena. Hrana je jeftina, dnevni jelovnici doslovno su dnevni, a kuhanje je korektno do dobro, osim u slučaju kompleksnijih tehničkih zahvata, o čemu smo pisali prije par godina. Izbor vina je također pristojan za žanr susjedskog bistroa, te uključuje Kozlovića, Lagunu i Krauthakera na čaše.

Zlatna školjka popularan je kvartovski lokal s lojalnom publikom (i danas je terasa bila ugodno popunjena), a u kvartu je na osobitoj cijeni njihov jušni bakalar, kojeg nažalost kuhaju samo petkom. Kako, dakle, danas nije bilo bakalara, ručali smo pečene srdele s blitvom, koje koštaju samo 38 kuna za nekih petnaestak srdelica koje smo dobili. Uz srdele, u istoj cijeni stiže sasvim solidna blitva s krumpirom.

Riječ je o dnevnom jelu: kad bi bilo na fiksnom meniju Zlatne školjke uvrstili bismo ga na sam vrh naše Cheap Eats liste zagrebačkih restorana. Primjer ovog dobrog ručka za 38 kuna pokazuje koliko su srdele odlična i gotovo besplatna riba (kilogram je jeftiniji od kutije cigareta) zahvalna za ugostiteljstvo. Zlatna školjka može preživjeti krizu na srdelama, inćunima, bijeloj uzgojenoj ribi, bakalaru i par jela na žlicu.

Ona je naprosto simpaticni value for money lokal s jakim kvartovskim identitetom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.