Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSTREMNE MJERE U ovom tokijskom baru goste doslovno tuširaju dezinficijensom

bar-tus

Razrijeđeni natrijev hipoklorid, dezinficijens koji se koristi za bazene, dočekuje goste na ulazu u tokijski Kichiri Shinjuku bar. Ne u bočicama s pumpicom za ruke, nego u pravom pravcatom tušu. Svatko tko želi ući u Kichiri Shinjuku bar mora se prvo otuširati hipokloritnom kiselinom.

Tokijski lokali postupno se otvaraju nakon karantene i mnogi traže inovativne načine provođenja mjera. Ovaj bar uveo je jedno od zanimljivijih i radikalnijih rješenja. Na ulazu u lokal montirali su malu kabinu s uređajem koji podsjeća na aerodromske skenere. Svaki gost na ulazu u bar mora trideset sekundi biti izložen oblaku dezinficijensa. Kad to prođu, goste čekaju druge sigurnosne mjere.

Osoblje ih ljubazno zamoli da dezinficiraju ruke, a zatim ih odvedu do stolova s kojih piće i hranu mogu naručivati preko mobitela, dok u stolovi odijeljeni pleksiglasom. Vlasnik bara, tvrtka Kichiri & Co, sistem razvila na temelju istraživanja raspoloženja i novih potreba Japanaca, mnogi od kojih se još uvijek boje izići iz kuće ili odlaziti na javna mjesta. Raspršivače hipokloritne kiseline smatraju najefikasnijom preventivom, jer je riječ o tvari koja se brzo raspada i nestaje nakon što dezinficira goste. 

Riječ je, tvrde, o novoj definiciji gostoprimstva, jamčenju sigurnosti koje u potpunosti odgovara novom stilu života koji Japanci traže nakon pandemije. Japan je jedna od zemalja s najnižom smrtnosti u pandemiji korona virusa. Na 126 milijuna stanovnika imaju 16.500 zaraženih, umrlo je 796 osoba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.