Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Porečki ribar ostao bez državne potpore zbog tri lipe poreznog duga

japan-ribari

Danas popodne na Telegram.hr pročitali smo možda najnevjerojatniju dosad objavljenu priču o gluposti pojedinih dijelova hrvatske birokracije. Telegram, dakle, prenosi  kako je porečki ribar Albert Gherghetta, nakon trideset godina, prvi put zatražio državnu potporu. Nije dobio potporu zbog točno tri lipe duga Poreznoj upravi.

Gospodin Gherghetta podnio je zahtjev za potporu Upravi za ribarstvo koja djeluje u sklopu Ministarstva poljoprivrede. Nadao se iznosu od oko 15 tisuća kuna. Ministarstvo poljoprivrede zamolilo je Poreznu urpavu da provjeri je li porečki ribar bilo što dužan državi. Porezna  uprava odgovorila je Ministarstvu poljoprivrede da je tvrtka gospodina Gherghette na dan 27. siječnja 2020. godine državi dugovala točno tri lipe poreza.

Na temelju te informacije, stanoviti Ante Mišura, pomoćnik ministrice poljoprivrede, dakle živ čovjek a ne software, robot ili kompjutorski algoritam, potpisao je odluku da se Gherghetti odbije državna potpora. Zbog tri lipe duga.

Ovaj je primjer toliko dubinski skandalozan, da ga je nepotrebno i neukusno komentirati. Možda bismo jedino mogli predložiti ministrici poljoprivrede da se pojavi na nacionalnim televizijama i da se ispriča porečkom ribaru. I da odmah suspendira onog nesretnika koji je potpisao odluku o odbijanju potpore zbog tri lipe duga.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.