Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NOVE PREPORUKE ZA UGOSTITELJE Lokali mogu raditi i nakon 23 sata, vraćaju se švedski stolovi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u srijedu je objavio nove preporuke po kojima će restorani, barovi i kafići raditi nakon pandemije korona virusa. Očigledno je da su nove preporuke prilagođene turističkoj sezoni. Najvažnija nova preporuka tiče se radnog vremena. Lokali sada mogu raditi i nakon jedanaest navečer, što znači da se klubovi i lounge barovi koji rade noću mogu vratiti na vrijeme za sezonu.

U novim mjerama dopušteno je i posluživanje hrane na švedskim stolovima u hotelskim i vanjskim restoranima ali gosti neće moći sami uzimati hranu s njih, nego se između gostiju i hrane mora postaviti pregrada, a konobari im mogu posluživati hranu koju odaberu. Restorani će moći primati i veće grupe gostiju, ako mogu osigurati razmak od barem metra i pol između dvije grupe.

Stolovi do dolaska gostiju u restoranima i dalje moraju biti prazni, pribor za jelo poslužen nakon naručivanja, a HZJZ predlaže i da se potpuno izbace klasični jelovnici (mnogi restorani sada printaju jednokratne jelovnike) i da se ponuda gostima predstavlja usmeno “ili na koji drugi prihvatljivi način”.  Zadržavanje na šanku i dalje je zabranjeno, ali u lokalima se može posluživati hrana i piće “s nogu” ako se može osigurati razmak.

I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama na stolovima, kao i postavljanje posuda za začine na stolove. Svakom gostu sol, papar, ulja i ocat donose se posebno nakon što su dezinficirani. Ostale mjere, od razmaka do mjerenja temperature zaposlenicima, ostaju iste. Nove mjere možete pogledati OVDJE.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

NOVE PREPORUKE ZA UGOSTITELJE Lokali mogu raditi i nakon 23 sata, vraćaju se švedski stolovi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min