Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolji hrvatski pršut koji se mogao kupiti u Zagrebu više ne stanuje u Martićevoj 16

prtenjaca-g

Jučer popodne vidjeli smo radnike kako skidaju natpise s lokala u Martićevoj 16. Mislili smo da se izlog čisti i obnavlja. Danas, međutim, više nije bilo ni tingla, ni bilo kakvih tragova da se u lokalu u Martićevoj 16 rezao najbolji domaći pršut koji se mogao kupiti u Zagrebu.

Riječ je o pršutima tvrtke Prtenjača iz Polače, mjesta blizu Zadra. Gospodin Prtenjača, koji je brojnim obožavateljima osobno rezao pršut, proizvodi svoju suhomesnatu robu isključivom od domaćih svinja, dugo je odležava i dobiva vrlo, vrlo ukusno meso koje je otprilike 400 posto superiorno svim pršutima koji se prodaju u supermarketima, ali i brendiranim pršutoreznicama.

Premda malo preslan i s prečvrstim masnim tkivom, Prtenjačin je pršut delikatesa međunarodnog ranga. Stoga nije neobično da je potražnje redovito premašivala ponudu. Nažalost, zgrada u kojoj se nalazio Prtenjačin dućan gadno je stradala u potresu. Kraj nje se i dalje ne bi smjelo prolaziti, a u zadnje smo vrijeme ondje često vidjali dizalice i radnike. Pretpostavljamo da je gospodin Prtenjača zatvorio trgovinu zbog potresa. Nismo ga jutros uspjeli kontaktirati pa ne znamo planira li otvoriti na nekoj drugoj adresi. Bilo bi šteta da Zagreb trajno ostane bez tako dobrog pršuta. Butik za pršute Prtenjača otvorio se u Martićevoj prošle jeseni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.