Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra se otvara i Carpaccio. Veću su proradili Karijola i Khaos Thai

carpaccio-vrganji-2018-g

Zagrebačka restoranska scena doslovno počinje ispočetka. Restorani se vraćaju u posao iz dana u dan, no zasad su više prazni nego puni, uz tek nekoliko iznimaka. Od sutra će snagu svog brenda i lojalnost svoje publike početi testirati Carpaccio.

Jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana, u koji se već godinama vikendom ne može ući bez rezervacije, otvara se u srijedu. Danas su momci iz Carpaccia pripremali terasu, jer bi sutra u Zagrebu trebalo biti sunčano i toplo. Carpaccio je radio do zadnjeg dana prije lockdowna. Bio je jedini pun restoran u centru Zagreba sredinom ožujka, kad su Zagrepčani u strahu od epidemije već masovno izbjegavali jesti vani.

Stoga bi Carpaccio, restoran s možda najvjernijom publikom u Zagrebu, mogao biti važan test za ugostiteljski potencijal centra grada, koji nije poslije potresa nije isti. Danas je strogo središte Zagreba izgledalo pusto kao da je na snazi izvanredno stanje, dok su okolne ulice poput Martićeve bile relativno pune. Zanimljivo je da su pojedini restoranski brendovi, koji imaju lokale i u centru i izvan centra, jučer zabilježili dvostruko veće promete izvan centra.

Osim Carpaccia i Theatriuma koji kreću sutra, ovih dana otvorili su se još neki od masovno popularnih zagrebačkih lokala, poput Karijole u Vlaškoj (koja sada ima dvoetažnu terasu) Mana i Khaos Thaia, pred kojim danas valjda prvi put otkako postoji nije bilo gužve.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.