Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Carpaccio je dobio prve ovogodišnje divlje šparoge. Divno mirišu i nisu pregorke

Ovih su dana u Zagreb stigle prve istarske divlje šparoge. A prvi restoran koji ih drži jest, naravno, Carpaccio. Carpaccio redovito, iz godine u godinu prvi poslužuje i vrganje i šparoge. Danas smo u  uobičajeno prepunom Carpacciu ručali salatu od šparoga i fritaju sa šparogama i pršutom.

Salata je izgledala veličanstveno klorofilno, te je namirisala cijelu  blagovaonicu. Vrlo žuta i preobilna fritaja osvježena je blago gorkim, srednje krupno narezanim šparogama. Divlje šparoge, i istarske i dalmatinske, važan su dio našeg gastronomskog identiteta. Restoran koji prvi nabavlja divlje šparoge zorno pokazuje koliko mu je stalo do zaista  vrhunskih i zaista sezonskih sastojaka (u čemu je, među ostalim, tajna Carpacciova uspjeha).

Ovogodišnje šparoge nešto su blaže nego inače, s ugodnom, laganom gorčinom i pregršt klorofilne svježine. Prve divlje šparoge trenutno su najuzbudljivija svježa namirnica , koja se može probati u Zagrebu. Poslije sjajnih šparoga, prebacili smo se na jako fine i velike jadranske lignje. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.