Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatska turistička zajednica opet briljira: sada želi privući goste ‘zanimljivostima o Hrvatskoj’

muzej-andjela-varazdin

Slobodna Dalmacija piše kako je Hrvatska turistička zajednica odlučila promovirati naš turizam kroz posebni promotivni sadržaj Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj. Taj se sadržaj distribuira preko Facebooka i Instagrama. Ova akcija HTZ-a jednako je promašena kao i njihova nedavna odluka da proglase štrukle simbolom hrvatske gastronomije. Evo zašto.

Prvo, u kriznim okolnostima nikad ne komunicirate zanimljivosti, nego ono što je esencijalno. Relativno mali broj turista koji će ovog ljeta putovati Europom, o svojoj destinaciji neće odlučivati na temelju zanimljivosti, nego na temelju važnih činjenica kao što su zdravstvena i fizička sigurnost, prometna dostupnost, cijene, vremenska prognoza i osnovna turistička ponuda: hoteli, kampovi, plaže i restorani.

Baviti se zanimljivostima u vrijeme epidemije, jednako je bedasto kao kad bi mediji umjesto o koroni izvještavali o raznim stvarima koje su, eto, zanimljive, ali nisu osobito važne za naš svakodnevni život.

Security Check Required

null

Drugo, sadržaj tih manje poznatih zanimljivosti o Hrvatskoj potpuno je nefokusiran, pa obuhvaća osječku Katedralu, vučedolsku civilizaciju, Muzej anđela u Varaždinu i najkraću uspinjaču na svijeti. Da se razumijemo, i Kult Plave Kamenice zdušno se zalaže za razvoj kontinentalnog turizma. Međutim, glavni je cilj ove sezone dovesti bar nešto stranih turista na more. A hrvatsku obalu nećete učiniti privlačnijom promoviranjem Osijeka, Vukovara ili Varaždina, kao ni Zagreba. To možemo ostaviti za iduću sezonu. Hrvatska turistička zajednica uveseljavala bi nas svakom svojom novom medijskom inicijativom,da te inicijative izravno ne štete pokušajima spašavanja sezone.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.