Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Porečka Laguna počela je prodavati svoja elitna vina preko web shopa Lu Ma Ekskluziv

milan-budinski

Porečka Laguna najveća je istarska vinarija. S više od 600 hektara vinograda, ona spada među najveće hrvatske proizvođače vina. Lagunina su vina dobila niz važnih međunarodnih priznanja, uključujući zlatnu medalju za Malvaziju Vižinadu na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama (koje su ove godine, zbog očiglednih razloga, pomaknute na rujan).

Kako još nema svoj web shop, Laguna je ovih dana počela prodavati vino preko Lu Ma Ekskluziva, online trgovine koja nudi etikete čitavog niza najvažnijih hrvatskih vinara, poput Velimira Koraka, obitelji Tomac, Šembera, Boškinca, Benvenutija, Kozlovića ili Galića. Laguna preko Lu Ma Ekskluziva prodaje cijeli svoj vinski program, no posebno je zanimljivo da se u toj on line trgovini mogu kupiti i rijetka, elitna Lagunina vina, koja su se dosad distribuirala samo u vrhunskim restoranima i hotelima.

Lu Ma primjerice prodaje Laguninu Malvaziju Vižinadu. Riječ je o šampionskom, odležanom vinu iz četrdesetak godina starih vinograda s bijele zemlje. Ovo mineralno-kremasto vino, s ozbiljnim dodatnim potencijalom dozrijevanja, svakako spada među nekoliko najboljih istarskih malvazija.

Tu je i Riserva LV, kompleksno, koncentrirano moćno crno vino bazirano na merlotu s crvene zemlje, uz dodatak terana, ali i nešto malvazije (u crna vina iz Sjeverne Rhone često se dodaje viognrer). LV nas pomalo asocira na raskošnu, veću verziju Castella, Lagunina crnog cuveea koji je svojedobno, baš kao i Malvazija Vižinada, osvojio Decanterovu zlatnu medalju.

Riserva LV iz 2013. gastronomsko je vino, koje se može piti odmah, ali koje će biti u velikoj firmi još najmanje desetak godina. Zanimljivo je da se preko weba nože kupiti i Terra Rossa Limited Edition. Terra Rossa Lagunin je višegodišnji bestseller : crno vino koje predstavlja sjajnu vrijednost za novac i koje je dovoljno svježe da bi se pilo po ljetnim vrućinama .

Limited Edition hipstersko je izdanje Terra Rose, u burgundskoj boci, s drukčijom etiketom od standardne Terra Rosse iz supermarketa. Terra Rossa Limited Edition, gušća, zaokruženija i elegantnija od svih Terra Rossa koje smo dosad probali, također je restoransko vino, koje dobro ide uz roštilj, pršut i sireve, ali i pečenu bijelu ribu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.