Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Plenković s češkim premijerom razgovarao o dolasku čeških turista na Jadran

turizam

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je razgovarao s češkim kolegom Andrejom Babišem o prijedlogu češke Udruge turističkih agencija, da se češkim turistima ovog ljeta omogući odmor na Jadranu.

Plenković i Babiš dogovorili su da nadležna ministarstva obje Vlade izrade modele za siguran dolazak čeških turista u Hrvatsku. Podsjetimo, češka Udruga turističkih agencija, koja broji 196 članica, ovaj je tjedan predložila češkoj Vladi da svojim državljanima omogući ljetovanje u inozemstvu, u zemljama koje se smatraju sigurnim od epidemije. Češka je među tih nekoliko europskih zemalja ubrojala i Hrvatsku. Česi predlažu da njihovi turisti dolaze u Hrvatsku posebnim zračnim linijama, i to u Split i u Dubrovnik, te specijalnim cestovnim koridorom.

Putovati bi smjeli samo Česi koji imaju potvrdu da nisu zaraženi korona virusom. Krunoslav Capak, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jučer je izjavio da takve potvrde nemaju nikakvu vrijednost, i da Hrvstska ne smije primati građane zemalja s lošijom epidemiološkom situacijom (Češka ima mnogostruko više zaraženih i mrtvih od Hrvatske). Današnji razgovor hrvatskog i češkog premijera pokazuje, ipak, da se traži modalitet za dolazak čeških turista na Jadran.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.