Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kalifornija je objavila nova pravila za restorane. Gostima će mjeriti temperaturu

restoran-la

Guverner Kalifornije Gavin Newson u utorak je objavio nova pravila po kojima bi restorani trebali raditi nakon što se ponovno otvore. U Americi raste pritisak za ukidanje karantene, iako je zemlja još uvijek najveće svjetsko žarište pandemije korona virusa.

Da bi izbjegao bilo kakvu odgovornost za eventualnu ponovnu eskalaciju zaraze, Trump je, nekoliko dana nakon što je ustvrdio da “predsjednik ovdje donosi odluke” guvernerima saveznih država poručio neka sami odluče kada će i kako ublažavati sigurnosne mjere. Očekuje se da će Kalifornija, jedna od država u kojima se trenutno bilježi pad novih zaraza, biti među prvima koje će ublažiti mjere.

Kako je najavio guverner Newson, resotrani će nakon otvaranja morati raditi po strogim propisima sanitarne zaštite, u kuhinji i u sali. One uključuju:

  • mjerenje temperature svakom gostu na ulazu u restoran
  • obvezne maske i rukavice za kuhare i konobare
  • smanjenje broja stolova za 50 posto kako bi se povećala fizička distanca
  • menije za jednokratnu uporabu

Karantena će trajati najamnje do sredine svibnja, a sve daljnje odluke, mjere i vremenski okviri ovisti će o situaciji s korona virusom. Restoranska industrija u Kaliforniji, jednoj od deset najjačih ekonomija na svijetu, godišnje radila oko 90 milijuna dolara prometa, s konstantnim prosječnim rastom od 3,8 posto godišnje u zadnjih pet godina. Izrazito kompetitivna kalifornijska scena bila specifična je po bogatoj mješavini stilova i rangova ponude, od food truckova i etničkog street fooda do ekskluzivnih gastrotainment restorana i restorana s tri Michelinove zvjezdice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.