Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJBOLJI ZAGREBAČKI RESTORANI 2019/2020. Šest najboljih sushi restorana

sushi-bar

Pregled zagrebačke restoranske scene prije epidemije nastavljamo sushijem, jednim od najpopularnijih hrvatskih restoranskih formata. Sushi je u Zagreb došao prije skoro dvadeset godina, kad se otvorio Takenoko u Kaptol centru. Danas pak doslovce svatko radi sushi: od loših specijaliziranih sushi shopova poput Mange, preko gastrotainment restorana i klubova, fine dining restorana (sushi se redovito spremna na nedjeljnom ručku u Zinfandel’su) pa do ozbiljnih japanskih restorana. U gornjem spektru ponude, kvaliteta može biti iznimno dobra.

1. Tekka, Radnička

Tekka, koju je otvorio Mario Minder, tvrdi profesionalac i dugogodišnji voditelj Takenoka, bez ikakve je konkurencije najbolji sushi i fusion restoran u Zagrebu. Sashimi i nigiri od masne tune upravo su izvanredni, rolice vrlo solidne, moderni sashimi gastronomski intrigantan, a spring rollsi neodoljivo slasni. Ako smijemo sugerirati, Tekka bi trebala promijeniti recepturu za tom yam (tom yum), jer je ova stara jako daleko od autentične. Vinska karta sa zadnjim se izmjenama značajno poboljšala, pa nudi, među ostalim, vrlo dobar šampanjac Allart za desetak eura za čašu.

2. Time, Petrinjska

time-sushi

Time je hektično mjesto, prepuno energije, koje se stalno mijenja, pa su tako desetak dana prije izbijanja epidemije uveli prilično atraktivan japanski roštilj. Kad je riječ o sushiju, Time konstantno koristi vrhunsku domaću tunu, što je posebno važno. Izbor vina, koktela pa i piva na visokoj je razini.

3. Takenoko, Gundulićeva

takenoko1

Takenoko na novoj lokaciji prečesto varira od izvrsnog do mediokritetskog. No, Takenoko također radi s najboljom hrvatskom tunom, što moramo poštovati. Takenoko je velika zagrebačka i hrvatska restoranska institucija, koja bi vrijeme zatvorenih lokala mogla iskoristiti za podmlađivanje i povratak u veliku formu.

4. Franko’s Street, Europski trg

frankos-street

Franko’s Street, koji također radi isključivo s hrvatskom tunom, poslužuje izvrstan sushi i sashimi (i vrlo dobar tartar biftek). Franko’s donedavno nije imao ni jedno toplo jelo osim miso juhe, što ga je hendikepiralo; većina ljudi koji posjećuju japanske i fusion restorane očekuju i ponešto hrskavo. Baš kad su kanili predstaviti svoj vrući program, koji je uključivao spring rollse s trganom svinjetinom, stigla je naredba o zatvaranju restorana. Franko’s Street može se pohvaliti gotovo impresivnom ponudom vina. Na čaše se toči jedan Larmandier Bernier.

5. Hanami, Nova Ves

hanami-rakovica-sushi

Popularni japanski chef Moto, Takenokov veteran, u Hanamiju priprema vrlo dobar sushi i sashimi, kao i niz finih fusion jela, od kojih su neka osmišljena pod latinoameričkim utjecajem. Hanami, azijski odjeljak legendarnog Baltazara, spada među one nove zagrebačke restorane, koji su nas lani najugodnije iznenadili.

6. Evergreen, Ilica

evergreen-nigiri

Evergreen je klasični sushi bar, s vrlo solidnim sushijem, dobrim juhama i slasnim hrskavim jelima. Toplo preporučujemo nigiri s jeguljom. Evergreen je veselo, neskupo mjesto, prepuno energije, s jako dobrom poslugom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.