Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marin Medak: Promet je pao za više od 90 posto. Dostava hrane ostvaruje samo 3 do 6 posto normalnog prometa

tjedan-restorana

“U dva tjedna od zatvaranja objekata, promet u hrvatskom ugostiteljstvu pao je za više od 90 posto. S obzirom na mjere socijalne distanciranosti i neizvjesnosti oko početka rada, za našu u djelatnost pandemija COVID-a19 pravi restoragedom,” izjavio je za Hinu Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Gospodin Medak, vlasnik RougeMarina i još nekoliko zagrebačkih lokala, kaže da je pesimističan oko bliže budućnosti domaće restoranske industrije.”Donedavne prognoze da bi početkom srpnja moglo proraditi barem tridesetak posto lokala, sad više nisu toliko optimistične, pogotovo kad je riječ o restoranima,” smatra Medak.

Osobito je važna Medakova procjena vrijednosti dostave, budući da je vrlo mnogo domaćih restorana ozbiljno račnalo na novac od dostave hrane. Marin Medak kaže da se kroz dostavu ostvaruje samo 3 do 6 posto normalnog prometa. Očigledno je kako će opstanak hrvatske restoranske industrije kakvu smo dosad poznavali zavisiti od trajanja epidemije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.