Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Probali smo izvrsnu Cachetovu tamnu čokoladu s okusom marcipana i marelica

cachet-g

Prije otprilike dva mjeseca požalili smo se što je belgijska čokolaterija Cachet na našem tržištu prisutna samo sa svojom bazičnim čokoladama, koje jesu fine poput recimo Lindtove linije Excellence, ali nipošto nisu spektakularne. U međuvremenu su u trgovine lanca Delicije, koji uvozi i Lindt i Cachet, došle puno ozbiljnije Cachetove čokolade. Riječ je o čokoladama a iz serija Bio Organic i Cocoa for Schools.

Bio Organic sadrži niz vrlo ozbiljnih čokolada, s 57, 64 pa sve do 85 posto kakaa, s posebnim okusima i s različitim geografskim porijeklom. Čokolada s oznakom Cocoa for Schools komercijalnija je, demokratskija, jeftinija, a dio prihoda odlazi školskim sustavima zemalja proizvođača kakaovca, s kojima Cachet radi.

Obje su edicije prepoznatljive po grafemima velikih životinja, poput leoparda, zebre ili slona. Jučer smo kušali 60-postotnu čokoladu Cocoa for Schools s ikonom slona, što odmah upućuje na afrički, u ovom slučaju tanzanijski kakaovac, i s okusima marcipana i marelice. Ova čokolada za razliku od tabli iz serije Bio Organic nije besprijekorno končirana. Pomalo je zrnasta i definitivno premalo kremasta. Nadalje, možda je malo preslatka za 60-postotnu čokoladu.

Međutim, tamno voćni okusi kakaa fantastično se slažu s intenzivnim okusima i mirisima marelice. Riječ je o hedonističkoj, antidepresivnoj čokoladi koja više nego vrijedi 35 kuna za 180 grama. Čokolade poput Cachetova slona s marcipanom i marelicama idealan su proizvod za ovo teško, crno, dosadno proljeće.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Probali smo izvrsnu Cachetovu tamnu čokoladu s okusom marcipana i marelica

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min