Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rene Redzepi upravo je objavio da zatvara Nomu najmanje do 14. travnja

redzepi-noma-korona

Chef Rene Redzepi u subotu je na svom Instagram profilu objavio da zbog mjera predostrožnosti uslijed epidemije korona virusa privremeno zatvara svoj restoran Noma u Kopenhagenu. Danska je danas zatvorila granice i uvela stroge mjere za suzbijanje širenja virusa. 

“Suočeni smo s izazovima kakve dosad nismo iskusili niti smo ih mogli očekivati.,” rekao je Redzepi u videu koji je objavio na Instagramu, “Servis i ugostiteljstvo je u genima našeg tima, to je naš identitet. Jedino što želimo je služiti ljudima, ponuditi im neku vrstu bijega od svega što se događa oko nas. Međutim, zbog svega što dosad znamo i zbog svega što još uvijek učimo o korona virusu, kao i zbog znanstvenih dokaza koji nas uporozravaju da smanjimo društvene kontakte koji nisu apsolutno nužni, donio sam najtežu odluku u svom životu, a to je da zatvorim Nomu najmanje do 14. travnja”.

Nomin tim, pojasnio je Redzepi, dobivat će punu plaću cijelo vrijeme dok je restoran zatvoren, uključujući dopunsko privatno zdravstveno osiguranje, a kuhinja će nastaviti raditi jer će kuhati doručak, ručak i večeru za zaposlenike i njihove obitelji. “Nema sumnje da će ovo biti teška vremena, ali svi u Kopenhagenu, Danskoj i većem dijelu svijeta suočavamo se s istim izazovima i moramo se držati zajedno,” rekao je Redzepi. Pozvao je goste koji su već rezervirali stolove u Nomi (koja cijeli iznos večere naplaćuje unaprijed) da ako žele pomoći ne otkazuju rezervacije, nego ih odgode za buduću sezonu ili, ako žele dodatno pomoći, nekome kupe večeru u Nomi putem poklon kartice.

Također, Redzepi je pozvao ljude da podrže kafiće, restorane, pekarnice i druge ugostiteljske lokale koji će ostati otvoreni. “Sve su to nečiji prijatelji, nečiji susjedi, a sada smo svi jedna zajednica.” Redzepi je pozvao dansku vladu da podrži ugostiteljski sektor. “Vidimo se uskoro, u boljim vremenima,” rekao je. O daljnjem razvoju situacije Nomin tim javnost će objavještavati preko društvenih mreža i svoje web stranice. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.