Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Svi restorani u Italiji ukinuli su večeru

osteria-francescana

Svi restorani u Italiji od utorka ostaju zatvoreni za večeru. Famozni decreto Coronavirus, lista odredbi kojom je talijanska vlada praktičku cijelu zemlju stavila u karantenu, značajno će promijeniti talijanski stil života. Jedna od odredbi propisuje da od utorka 10. ožujka barovi i restorani u cijeloj Italiji ostanu zatvoreni od šest sati navečer do šest ujutro.

Dok su lokali otvoreni, stoji u dekretu, vlasnici su odgovorni osigurati mogućnost da gosti ostanu međusobno udajleni najmanje jedan metar. U slučaju kršenja ovih odredbi, predviđena je zabrana rada lokalima. “Ne možemo si više dopustiti mogućnost okupljanja ljudi u kojima se riskira širenje zaraze,” rekao je talijanski premijer Giuseppe Conte.

Otkad je situacija u Italiji eskalirala, stotine restorana i barova u Italiji se zatvorilo. Neki su pokušali podignuti duh građana činovima građanskog neposluha, ali na kraju su se morali zatvoriti. Odustali su i najslavniji lokali, poput venecijanskog cafea Florian i restorana Osteria Francescana u Modeni. Talijansko ugostiteljstvo upravo prolazi svoj 11. rujna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.