Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vrabanero Hot Lime vjerojatno je najbolji proizvod inovativne tvrtke Volim ljuto

Volim ljuto uspješan je brend ljutih umaka, koji se zasluženo etablirao u zagrebačkim restoranima, gdje je popularan gotovi kao Tabasco. Volim ljuto proizvodi relativno širok portfolio kondimenata različitog stupnja ljutine, od relativno blagih umaka s jagodama do zaista brutalnog Brutalera.

Vrabanero, nazvan, naravno, po habañeru, proizvodi se u nekoliko varijanti, a mi smo jučer u fenomenalnom dućanu Spicy Days u Ilici, uz nekoliko američkih opakih umaka kupili i Vrabanero Hot Lime Special Edition, dakle umak od narančastog habanera sa sokom limete.

Na bočici Vrabanero Hot Lime stoji ocjena ljutine 4/5. Mi bismo rekli -4/5 jer smo Vrabanero Hot Lime prvo probali samog, žličicom, i nije nas rasplakao niti smo se zakašljali. Njegova ljutina nije toliko intenzivna na prvi dodir, ali dugo traje i snažno se vraća u retrookusu.

No, od ljutine, mnogo nam je važnija izvrsno pogođena kombinacija okusa. Voćno-čokoladni habañero izvrsno se slaže s kiselo-slatkom, tropskom limetom, koja je naglasila kompleksan okus našeg najdražeg čilija. Vrabanero Hot Lime (45 kuna za 100ml), jedan je od najboljih hrvatskih gastronomskih kondimenata. Preporučujemo uz tartar biftek, empanade, tacose, quesadille i velike krvave steakove.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.