Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kaiser sommeliera Marija Meštrovića suvremeni je bistro s vrlo dobrom svježom ribom i rakovima

kaiser-dagnje

Nikako nismo mogli prestati grickati adiktivne slano slatke, hrskavo pržene kozice, koje su nam u Kaiseru poslužili kao međujelo. Ove preslatke jadranske kozice jeli smo, naravno, prstima, cijele, bez guljenja ljuske:  višak hrskavosti, kao ni višak kalcija, uglavnom nikome ne šteti. Prije kozica servirali su nam odlične dimljene dagnje s prženim bademima i matovilcem te solidnu salatu od hobotnica s rikulom i jabukama.

Još prije predjela dobili smo vruć raženi kruh s vrlo hrskavom i ukusnom korom, uz koji su ponuđena dva Masvinova i jedno Salvelino ulje. I Kaiser peče kruh s vlastitim starterima. Napokon, kao glavno jelo servirali su nam manjeg, jako sočnog zubaca s gradela, fine lignje i odlične, nježno  pečene  škampe. Šteta je jedino što je blitva bila kontaminirana viškom češnjaka. 

kaiser

Ovaj restoran na Kajzerici, kvartu između Hipodroma, Velesajma i Save, u zadnja je dva mjeseca doživio kopernikanski obrat. Otkako je, naime, Kajzerica postala Kaiser, ta se jednostavna, zastarjela zalogajnica pretvorila u suvremeni bistro s neobično dobrom ponudom svježe ribe i rakova, koji u restoran stižu dnevno, i koji su izloženi u vitrini blizu šanka. Osim riba i rakova, Kaiser priprema i niz mesnih jela, od tartar bifteka i kućnih pašteta do klasičnih steakova. Za preokret kraj Save zaslužan je ugledni zagrebački sommelier Mario Meštrović, Decanterov sudac, koji je pretkraj lanjske godine preuzeo Kajzericu, pa ju je preimenovao u Kaiser.

Gospodin Meštrović i chef Ivica Pavičić zadržali su ponudu jeftinijih gableca zs ručak, ali, koliko  smo vidjeli, veći broj gostiju jede ozbiljniju hranu, uključujući  ribe, lignje i rakove. Ponuda vina je, naravno , intrigantna i visoko profesionalna; Bolfanov Rizling  Primus iz 2012. odlično  se složio sa škampima.

Zagreb preko Save s Kaiserom je dobio sasvim ozbiljan, kvalitativno orijentiran restoran, kakav je tom golemom dijelu grada nedostajao još od pradavnih dana restorana Hipodrom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.