Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Public u Voltinom i dalje mijesi i peče vrlo dobru napoletanu

public-napoletana

Prije godinu i pol kad se tek otvorio, restoran Public Handmade Pizza & Food u zagrebačkom Voltinom naselju odmah je postao gradska senzacija. Zbog tri razloga. Prvo, napoletana iz rasadnika osnivača O’Hare Marina Vanjka, bila je jedna od najboljih u Zagrebu.

žDrugo, Voltino naselje, na zapadu prema predgrađima, spada među neuglednije zagrebačke kvartove. Moderno uređen, ugodan i veliki lokal doslovno je urbanizirao Voltino naselje. I treće, Public je uz pizze izašao i s pametno složenim menijem: par salata, par tjestenina, biftek, lungić, tuna, losos i neizbježni burger. Ta je hrana uvijek bila korektna, porcije goleme, a cijene prihvatljive.

U Publicu nismo jeli jedno pola godine, pa nas je iskreno zanimalo je li se što promijenilo. Uglavnom nije, što je i dobro i loše. Dobro je da je pizza i dalje vrlo, vrlo fina, u uskom gradskom vrhu. Danas smo naručili napoletanu s komadićima bifteka, mozzarellom i rikulom. Pizza je imala lijepu, mjestimično hrskavu i neodoljivo mirisnu leopardovu koru, a šnite bifteka, premda tanko rezane, uspjele su zadržati teksturu. Ipak bismo preporučili da se biftek nareže malo deblje i šire.

Dobro je, također, da je Public uspio zadržati publiku. Oko 12 i 45 ondje je jelo barem tridesetak ljudi. Dobra je i vinska karta. Među ostalim, na čaše se toče Coronicina Malvazija i Korlat Syrah. Nije dobro što se jelovnik skoro uopće nije promijenio, i što tjedni meni sadrži samo četiri jela, za razliku od petnaestak Vinodolovih tjednih jela ili šest do sedam Budweiserovih dnevnih jela.

No, posebno nije dobro što Public toči pivo samo jedne pivovare, koje nije osobito kvalitetno. Time Public nije konkurentan Franku, O’Hari i Karijoli, koji imaju znatno bolji izbor piva. No, općenito govoreći, Public je uspješan projekt koji spada među najbolje zagrebačke pizzerije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.