Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ove bi nas godine moglo posjetiti pola milijuna turista manje. Onih iz Kine

turizam

Xu Erwen, kineska ambasadorica u Hrvatskoj, izjavila je krajem lanjske godine kako je u 2019. Hrvatsku posjetilo čak pola milijuna kineskih turista. Riječ je o golemom skoku, budući da je 2018. godine unašu zemlju, prema riječima veleposlanice Erwen, došlo oko 300 tisuća Kineza.

Rast kineskih dolazaka nastavio se i u siječnju ove godine, da bi u veljači, prirodno, uslijedio veliki pad. Kinezi trenutno ne mogu nigdje putovati. Sva su organizirana turistička putovanja obustavljena, a većina velikih zrakoplovnih kompanija trenutno ne leti za Kinu. S obzirom na činjenicu da broj zaraženih koronavirusom stalno raste, i da Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi kako se cjepivo ne može očekivati za manje od 18 mjeseci, trenutno se čini logičnim pretpostaviti da Hrvatska , kao ni ostale europske i druge zapadne zemlje, ove godine ne može računati na kineske turiste.

Očekivani izostanak kineskih turista jedna je od brojnih ekonomskih posljedica velike tragedije koja se upravo događa u jednoj od najvećih zemalja na svijetu. U prirodi je turističke industrije da je iznimno osjetljiva na nepredvidljive događaje, poput aktualne epidemije.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Ove bi nas godine moglo posjetiti pola milijuna turista manje. Onih iz Kine

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min