Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hiša Franko, Pri Lojzetu, Ošterija Debeluh i JB među glavnim su favoritima za prve slovenske Michelinove zvjezdice

hisa-franko-ana-ros

Michelin je od ove godine ušao i u Sloveniju. Za nekoliko  tjedana očekuje se izlazak prvog slovenskog Michelinova vodiča, također u on line formatu, kao i u Hrvatskoj.

U povodu izlaska prvog slovenskog Michelina, web stranica Slovenia.com ovih je dana objavila svoju prognozu za dobitnike zvjezdica. Radi se o nizu renomiranih restorana, koji su vrlo dobro poznati i hrvatskoj publici.

Riječ je prvo o Hiši Franko sa svjetski važnom cheficom Anom Roš. Tu je također neizostavno restoran pri Lojzetu u dvorcu Zemono, kojeg vodi chef Tomaž Kavčič, pa Ošterija Debeluh Jure Tomiča koju često nazivamo najboljim restoranom u okolici Zagreba (Debeluh se nalazi u Brežicama). Među favorite svakako spada JB doajena srednjoeuropske gastronomije Janeza Bratovža, a još se spominju Gostišče Grič Luke Košira, Denk, Strelec i Maxim.

Mi smatramo da bi i ljubljanski Atelje morao biti u najužoj konkurenciji. U Michelinu se navodno raspravljalo o tome treba li Ana Roš odmah dobiti dvije zvjezdice. Iz Hiše Franko odgovorili su nam da nemaju nikakvu službenu ni neslužbenu informaciju o tome jesu li uopće dobili zvjezdicu. Slovenska gastronomska scena zadnjih godina doživljava svoje najsjajnije trenutke. Stoga se veselimo prvim slovenskim zvjezdicama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.