Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MICHELIN 2020 U utrci za nove zvjezdice navodno su Cap Aureo, Boškinac, Nav, Zinfandel, Pergola i Marina

cap-aureo-g

Dodjela Michelinovih zvjezdica pomalo podsjeća na dodjelu Oscara. Uoči izdavanja novih vodiča za pojedine zemlje ili područja, u profesionalnoj se ali i široj javnosti strastveno nagađa tko bi mogao dobiti nove zvjezdice, ali i tko bi mogao izgubiti zvjezdice, baš kao što se uoči dodjele Oscara strastveno raspravlja o mogućim dobitnicima.

Ovih smo dana pokušali bar donekle rekonstruirati ovogodišnju hrvatsku  utrku za novim zvjezdicama, što možda nije posve neizvediv posao, budući da sam proces ocjenjivanja restorana u Hrvatskoj nije sasvim anoniman. S druge strane, dok Michelin ne nazove određeni restoran i obavijesti vlasnika ili chefa da je  dobio zvjezdicu, sve ostaje u sferi prognoziranja. Što znači da će nove zvjezdice možda dobiti i restorani koji nisu u naslovu ovog teksta.

Prema informacijama koje smo uspjeli doznati iz dva izvora, kandidati za nove hrvatske zvjezdice vjerojatno su rovinjski Cap Aureo, zagrebački Nav, zagrebački  Zinfandel’s, paški Boškinac, Pergola iz Zambratije i novigradska Marina.

Jučer smo  kontaktirali neke od vlasnika tih restorana. Chef i vlasnik Pergole Fabricio Vežnaver rekao nam je da nema nikakvu informaciju o zvjezdici, ali i da misli kako Michelinovi inspektori uopće nisu bili u njegovom restoranu. Boris Šuljić iz Boškinca također nema nikakvu, ni neslužbenu ni službenu  informaciju. Novi Michelin za Hrvatsku izlazi 28.veljače.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.