Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nepalski chef Tika Ram Sharma zaista izvrsno kuha. Njegov pileći curry jedan je od najboljih u Zagrebu

hilton garden inn

Veliki, vrlo industrijski uređeni restoran Garden Inn Hiltona u Radničkoj ulici, ima dva jelovnika: konvencionalni, europski, i azijski koji je zamišljen kao pregled svima prepoznatljivih mjesta azijskih kuhinja. Za azijski je jelovnik odgovoran Tika Ram Sharma, Nepalac  s iskustvom iz Four Seasonsa i Nobua.

Jučer smo u Hiltonu probali njegove hrskave sushi rolice s tunom, i butter chicken, blagi curry od piletine. Sushi (65 kuna) imao je onu važnu i rijetku značajku na koju je u našim sushi restoranima teško naići. Riža je bila rahla, a opet savršeno kompaktna. Čini se da je nepalski chef dugo usavršavao vještinu izrade sushija.

Curry (125 kuna) bio je gladak u teksturi, elegantan u kombinaciji okusa, s naglašenim aromama zrna korijandera. Ovaj otmjeni,  antirustikalni curry koji nije ljut ali svejedno spada među najbolje u Zagrebu, servira se s izvrsnom raitom od krastavaca. Kriške naana doimale su se, nažalost, presuhima, no to je bila zaista jedina greška na jučerašnjem ručku.

Tika Ram Sharma očito je chef velikog znanja. Možda bi bilo dobro kad bi Hilton njegovu stručnost iskoristio za izradu manje općenitog, a više specifičnog, indijskog, nepalskog ili malezijskog menija, koji bi u Hilton Garden Inn privukao više gradske publike.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.