Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Korporacija LVMH kupuje i čuvenu toskansku vinariju Castello Banfi?

castello-banfi

Sutra bi trebalo biti objavljeno da je LVMH, jedna od najvećih svjetskih korporacija za proizvodnju i distribuciju luksuzne  robe, kupila veliku i važnu toskansku vinariju Castello Banfi.

Castello Banfi jedan je od vodećih  proizvođača Brunella di Montalcina. Banfi posjeduje više od tisuću  hektara  vinograda južno od Montalcina.

Osim Brunella di Montalcina i Rossa di Montalcina, Banfi proizvodi i niz supertoskanaca.Banfijeva vina često dobivaju visoke ocjene, osobito od međunarodnih vinskih kritičara.mCastello Banfi osnovala je američko talijanska obitelj Mariani.

LVMH posjeduje niz velikih i značajnih vinskih brendova, od Moët et Chandona( pa tako i Dom Perignona), do Ruinarta, Kruga i Chateau d’Yquema. LVMH je također vlasnik konjaka Hennessy i čuvenih malt whiskyja Glenmorangie i Ardbeg.

Krajem godine LVMH je kupio i provansalsku vinariju obitelji Lichine, koja proizvodi  globalno uspješni i kod nas popularni rose Whispering  Angel. Najnovije LVMH-ove akvizicije potvrđuju  da korporacije nezaustavljivo gutaju privatne vinarije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.