Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U osječkom American Baru Dollar sinoć smo večerali steakove dostojne strogog centra Zagreba

american-bar-dollar-g

American Bar Dollar, smješten odmah kraj osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, najistaknutiji je lokal gastronomskog huba District 5r koji uključuje craft pivnicu, fine dining restoran Black Room, hostel i vinski bar koji se još nije otvorio. American Dollar Bar je dosljedan žanru American bara. Izgleda kao da je stigao iz američkih filmova s kraja dvadesetog stoljeća. Ima dugački šank s puno dobrih pića, visoke i niske stolove, nešto memorabilija i vrlo energičnu atmosferu. Doima se, donekle, kao da su se u njemu spojili Top Gun i Pulp Fiction.

american-bar-dollar-sala

Jelovnik je golem, ali precizno naciljan. American Bar Dollar nudi puno burgera, nekoliko wrapova, steakove ali i fitness meni. Većina jela poslužuje se na drvenim daskama. Riječ je o svojevrsnoj kombinaciji street fooda i steakhousea. 

Kako smo poslije posjeta WineOS festivalu jako ogladnili, naručili smo nekoliko steakova, uključujući T -bone i urugvajski ribeye. Steakovi su, prvo, bilo savršeno pečeni, smeđecrni izvana i crveni iznutra. Chef Nenad Komes mnoge bi zagrebačke kuhare mogao poučiti što da rade s govedinom. Drugo, meso je bilo sočno, snažno u okusu i putrasto u teksturi . I treće, što je za steakhouse prilično važno, prilozi su jako slasni i perfektno začinjeni: salata od špinata s malo bučina ulja i prženog luka i pohani onion rings koje smo dobili prije steakova, bili su posve neodoljivi.

U ovoj opakoj kaubojskoj večeri u prilično punom American Baru Dollar iskreno smo uživali. American Bar Dollar, iako pati od neambicioznog vinskog programa (kućna frankovka sasvim je dobra, ali ova vrsta govedine traži velika vina) dodatno nas je uvjerio da Osijek može postati važan hrvatski turistički centar. American Bar Dollar izvrsno bi poslovao i u središtu Zagreba.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.