Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pocket Scotch je poziv na avanturu nekonvencionalnog uživanja u whiskyju

pocket-scotch-party-1

Jednom davno, davno, kad smo iz bivše države prelazili u sadašnju državu, Zagreb i Hrvatska bili su prepuni duty free shopova, jer je ondašnji premijer Ante Marković odlučio cijelu Jugoslaviju pretvoriti u duty free. U bezbrojnim zagrebačkim djutićima, od kojih su neki zauzimali najprometnije lokacije u centru grada, nekoliko smo puta tjedno uoči večernjih izlazaka kupovali pljoskice whiskyja. 

Kad je bilo više novca, trošili bismo ga na Chivas Regal. Kad je bilo manje novca, zadovoljavali smo se pljoskicama Teacher’sa ili Vata 69. Pa smo odlazili na koncerte, gdje na ulazima još nije bilo osobito pažljivih kontrola, na kojima smo lijepo umjesto da sa se guramo na šankovima za loše pivo, uživali u solidnom do dobrom whiskyju. Pa smo uoči odlaska na večeru, u coca colu u lokalnom kafiću nadolijevali whisky iz pljoskice, pazeći da nas konobar ne vidi. Pa smo oko jedan il dva ujutro dok smo se vraćali doma vadili pljoskicu iz unutarnjeg džepa jakne, kako bi se na ulici osvježili od preglasne glazbe, viška dima ili odveć masne hrane.

Pljoskice žestokih pića genijalno su praktičan izum, no konvencionalne pljoskice imaju dva očigledan problema: teške su i staklene. One proizvedene za aerodrome, od prozirne plastike, toliko su ružne da ih ni ne poželite skinuti s police. Diageova edicija Pocket Scotch, koja se prije više od mjesec dana pojavila i u Hrvatskoj, riješila je sve dugogodišnje probleme s pljoskicama.

Prvo, Pocket Scotch pljoskice su male, formata većeg smartphonea. Pa stanu u svaku torbicu i u svaki džep. Drugo, Pocket Scotch pljoskice su ultralagane, pa ih u džepu ni ne osjetite niti vam mogu oštetiti torbicu.

Treće, one su fantastično dizajnirane; ne znamo ni jednu drugu malu bocu jakih pića koja izgleda toliko veselo i seksi. Naprosto je želite imati kraj sebe. Zbog ove tri značajke, ponosni članovi Pocket Scotch kolekcije,-riječ je o crvenom Johnnieju, crnom Johnnieju, J&B-u i  elegantnom maltu Singleton,  idealni su za pomalo avanturističko a svakako nekonvencionalno uživanje u whiskyju.

Evo gdje sve možete ponijeti sa sobom svoj omiljeni whisky, pa ga diskretno otvoriti i otpiti koju kap.

1. Kino

pocket-scotch-party
@jb.romania

Dva sata u mraku znaju biti pomalo dosadni, osim ako ne gledate baš Jokera. Čak i ako vam ni jednu sekundu nije dosadno, ako uživate u nekom genijalnom umjetničkom filmu, pokoji gutljaj dvanaestogodišnjeg Johnnie Walkera ili Singletona pojačat će doživljaj.

2. Predavanja na fakultetu

pocket-scotch

Predavanja, kako se svi sjećamo, znaju biti beskrajno zamorna. Zašto se ne relaksirati uz malo crvenog Johnnieja ili J&B-a dok profesor ne gleda?

3. Muzeji i galerije

pocket-scotch-2

Volimo dulje stajati pred pojedinim slikama, skulpturama , instalacijama , assemblageima ili fotografijama. Zašto uživanje u izložbi ne podcrtati finim pićem? Umjetnost i alkohol ionako su oduvijek blisko povezani. Uz Calderove kinetičke skulpture preporučili bismo zadimljeni crni Johnnie Walker. Uz hipersenzibilne fotografije Milisava Vesovića i Ivana Posavca, dvojice velikana hrvatske moderne umjetnosti,koji su svoje radove potpisivali s Meko okidanje, radije bismo pili mekani i otmjeni Singleton. Poznavajući ih, sigurni smo da bi se gospoda Posavec i Vesović složili.

4. Duge šetnje prirodom

pocket-scotch-sljeme

Nema ništa bolje nego kad usred Maksimira, kod velikog , idiličnog Četvrtog jezera , udahnete čisti šumski zrak, pa ga začinite s malo whiskyja. Pocket Scotch osobito je praktičan ako usput planirate posjetiti Zoološki vrt, čija je ugostiteljska ponuda i dalje katastrofalna. Pocket Scotch sjajno funkcionira i kao standardni dio planinarske opreme, jer ga zbog njegove lakoće nećete ni osjetiti dok se penjete na Sljeme, ili neki viši i strmiji vrh.

5. Trajekti

Okej, sad nije sezona, ali budimo realni izbor pića na trajektima jako je loš, a cijene su često bezobrazno visoke. Stoga preporučujemo, kad dođe proljeće, da za šankom trajekta naručite samo colu s puno leda, pa si sami napravite koktel s Jamesonom ili crvenim Johnnie Walkerom. Pocket Scotch osobito je koristan dok čekate trajekt, jer su kafići u većini naših trajektnih luka ponudom zapeli negdje u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

6. Koncerti

pocket-scotch-koncerti
@thestoryalist

Ovo se, naravno, podrazumijeva. Kakav je to rock and roll, trap ili jazz bez ponešto dobrog alkohola? Međutim, Pocket Scotch ne trebate nositi samo na nastupe Vojka V  ili Gorana Bareta:whisky jako fino ide i uz klasičnu glazbu.

7. Duga putovanja automobilom (vrijedi samo za suvozače)

Kad ste u jednom danu 400 do 500 kilometara na cesti, a ne želite svaki čas stajati na dosadnim benzinskim crpkama s još dosadnijim kafićima i samoposlužnim restoranima, Pocket Scotch idealno je rješenje za osvježenje i ohrabrenje umornih i nestrpljivih putnika.

8. Shopping

U redu, nije baš pristojno potezati iz pljoskice kad se motate među policama, no ako kupujete odjeću, nije li super popraviti raspoloženje i percepciju sebe u ogledalu, uz pokoji gutljaj dobrog whiskyja u svlačionici? Ili, odmah, na licu mjesta, proslaviti uspješan shopping.

Ovaj je materijal produciran i suradnji s tvrtkom PPD Croatia, distributerom Pocket Scotcha 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.