Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Odbrojavanje za Restoran godine: Plavi podrum osvojio je osmo mjesto s 54 boda

Plavi podrum jedna je od rijetkih trajnih vrijednosti hrvatske restoranske scene. Kad smo prije više od tri godine pokrenuli izbor za Restoran godine, u kojem glasaju isključivo profesionalci iz restoranske industrije, Michelin još nije bio došao u Hrvatsku, Gault Milleau nije počeo izdavati zasebne vodiče za Hrvatsku, a većina danas najambicioznijih domaćih restorana nije još postojala, ili su se tek pokretali.

plavi-podrum-tartuf-g

U toj se prvoj anketi Plavi podrum plasirao blizu vrhu, a ove godine kad je skoro sve u hrvatskoj gastronomiji bitno drukčije nego 2016. Plavi podrum ponovo se bez problema uvrstio među prvih deset. Dugogodišnji uspjeh Plavog podruma (restoran je otvoren 1996. godine) temelji se na tri bitne činjenice. Prvo, Plavi podrum jedini je restoran u Hrvatskoj koji radi gotovo isključivo s najboljim sastojcima, od živih škampa i ribe preko bijelih tartufa i široke selekcije vrhunskih istarskih ulja, do prvih divljih šparoga, šumskih jagoda i divljih borovnica iz Gorskog kotara i Valrhone kao glavnog sastojka u čokoladnim desertima.

Drugo, osoblje je iznimno profesionalno. Treće, vlasnica, sommelierka Daniela Kramarić osoba je iznimne energije, koja rijetko izlazi iz restorana i koja se osobno brine oko brojnih gostiju. Ova tri elementa drže Plavi podrum u vrhu hrvatske visoke gastronomije, neovisno o trendovima, zvjezdicama ili popularnosti pojedinih chefova.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.