Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li Fun Bobby postati nova zagrebačka street food senzacija?

fun-bobby

Na Fun Bobby lani nas je upozorio Tvrtko Šakota. Radi se o minijaturnom lokalu u Freudeovoj ulici u Sigetu, jednom od onih dijelova grada gdje rastu punkeri i Bad Blue Boysi, i gdje je nemoguće zaraditi ozbiljan novac na naprednom ugostiteljstvu i modernom kuhanju.

No, gospodin Šakota kazao nam je kako Fun Bobby priprema sasvim solidan street food nadahnut istočnjačkim formatima, poput okonomiyakija (vrsta japanske slane palačinke s dodacima) i raznih wokova.Tu su još i konvencionalnija jela kao što je Najsretniji hot dog na svijetu.

Budući da street food iz Sigeta ne može postati ni gradski, a kamoli nacionalno slavan, Fun Bobby ispravno je odlučio da za Advent dođe u centar Zagreba, kako bi se predstavio najširoj publici.

Unajmili su kućicu na Gradecu, otprilike između Rakijarnice i RougeMarina, i pripremili opsežan i elaboriran meni s ozbiljnim cijenama, i još ozbiljnijim sastojcima. Cijene se kreću od 49 do 75 kuna za neku vrstu japanskog gulaša, a u jednom se azijskim jelu kao sastojak spominje čak i fermentirana korabica: radi se o omiljenoj tehnici i o omiljenom povrću chefa Šakote.

Zanimljivo je da Fun Bobby nudi i katsu burger od organske govedine. Izbor piva je, nažalost, posve nezanimljiv. Vidjet ćemo može li Advent lansirati Fun Bobby među zvijezde zagrebačkog street fooda, kao što je Khaos Thai.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.