Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistro Brugarol jedan je od vrhunaca gastronomskog hipsteraja u Barceloni

brugarol-janjetina

Brugarol je manja prostorija, najviše četrdesetak kvadrata, u koju su vlasnici uspjeli ugurati otvorenu kuhinju, šest ili sedam stolova, i još osam stolica za šankom. Brugarol se nalazi u zabačenoj, ne baš dobro osvijetljenoj ulici u Gotičkoj četvrti, gdje se, čini se, smeće ne odvozi baš redovito.

brugarol-izlog

Pa ipak, Brugarol je stalno prepun i ulazi na gotovo sve iste mjesta koja trenutno treba posjetiti u Barceloni. Sinoć su morali izbaciti nekoliko gostiju, koji su oko pola jedanaest došli bez rezervacije. Brugaol u Barceloni dio je katalonske Grupe Brugarol, koja se bavi proizvodnjom ekološke hrane i vina, ugostiteljstvom i turizmom. Brugarol proizvodi svoje maslinovo ulje, povrće, sir i meso, a osobito su ponosni, piše na web stranici grupe, što imaju svog pastira.

Brugarolovi su sastojci zaista dobri, no kuhanje je, blago rečeno, neprecizno i prerustikalno. S jelovnika koji je podijeljen na tapase od povrća, ribe i mesa (neka su jela puno veća od tapasa) naručili smo rajčice, patlidžane, tartar biftek u wontonu, i janjetinu s rižom za sushi i čajem od janjetine.

brugarol-rajcica

Sporo kuhane cherry rajčice i čips od rajčica s kadaifom bile bi ukusne da nisu kontaminirane hrpom sirovog češnjaka. Patlidžan u maslinovu ulju topio se u ustima, i imao je optimalni balans oporosti povrća, ljutine čilija i voćne slatkoće ulja: radilo se o uvjerljivo najboljem jelu večeri.

brugarol-wonton
brugarol-detalj

Tartar biftek, razmazan po otvorenim wontonima, bio bi sjajan da su wontoni propisno prženi. S njih se, nažalost, cijedila masnoća. Jelo s tri teksture janjetine i janjećim čajem, izvrsno je izgledalo, no janjeći file bio je pomalo tvrd i žilav, loše suvidiran i ne baš ukusan.

Sve te očigledne pogreške ne mogu se izbjeći zato što samo jedan mladi tetovirani kuhar svake večeri mora nahraniti barem 60 do 70 ljudi, a meni nije jednostavan. No, nismo primijetili da se bilo koji gost na bilo što žalio. Brugarol je, prije svega, izraz određenog lifestylea, a tek zatim gastronomija. Osim toga, Brugarol je prilično jeftin. Četiri jela i buteljku najskupljeg vina na karti (Ossian, veliko bijelo iz Castille y Leon), platili smo točno 78 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.