Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Market u Gundulićevoj simpatičan je i uspješan bistro, kojem treba profesionalnija glazura

market-sarma

Kad smo u petak oko pola dva ušli u Market, ondje nije bilo ni jednog slobodnog stola. Pa smo za šankom popili čašu bijelog vina i pričekali desetak minuta da se oslobodi stol u izlogu.

U idućih sat vremena, svi su stolovi stalno bili puni. Okej, Market, smješten u prostoru gdje se nalazio African Bar and Kitchen, nije osobito velik. Riječ je o najviše tridesetak stolica za visokim stolovima. Ali, kad vidite da je bilo koji lokal stalno pun, to sugerira da ondje rade nešto dobro.

market-gregada

Market je prije dva tjedna otvorio Fran Čurković, poduzetnik koji je na Fuliranju postao poznat street sarmom. Sadašnji Marketov jelovnik, osim sarmi, sadrži jednu juhu, jedan rižoto, sir i vrhnje, burger sa sirom i vrhnjem, pašticadu i gregadu. Očito se radi o sustavnom pokušaju modernizacije hrvatskih tradicijskih jela.

Cijene su izvrsno pogođene. Osim pašticade i gregade ništa nije skuplje od 60 kuna, što objašnjava dobru popunjenost. Sama hrana nije loša, al kuhinji nedostaje ponešto stvarne kompetentnosti, što se dobro vidi na primjeru gregade. Prvo, sama tekućina bila je razvodnjena i pomalo beskarakterna.

Drugo, gregada u Marketu golem je tanjur riblje juhe s tonom krumpira i povrća, ali tek s jednim manjim fileom ispravno pečenog brancina. Mi se zaista nikad ne bunimo zbog malih porcija no Marketova gregada pati od amaterski pogrešnih omjera. Da je porcija duplo manja, mali file brancina bio bi prikladan.

Ovako, međutim, ostaje dojam kao da u velikom bazenu punom krumpira morate uprcati nešto ribe. Sarma je, srećom, bila jako dobra i lijepo prezentirana, što je Marketu osiguralo trojku. Kruh je, nažalost, posve bezvezan.

Izbor vina prilično je irelevantan, osim Korlat Syraha. Posluga je profesionalna i ljubazna a ambijent jako ugodan i moderan. Market bi mogao postati model za zalogajnice nove generacije, pod uvjetom da preciznije definira procedure u kuhinji.

MARKET

Gundulićeva 16, Zagreb

HRANA 3/5  VINA 2/5  SERVIS -4/5  AMBIJENT -4/5

VISA Inspire_logo_web copy
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.