Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Grand Park ima izvrsne sobe i ponešto servisnih i proceduralnih problema

grand-park-g

Grand Park najveća je i najvažnija hotelska investicija u Istri unatrag dugo vremena. Grand Park pokušaj je velike korporacije Adris da uđe u područje najvišeg luksuznog sektora, barem kad je riječ o hrvatskom kontekstu.

Pokušaj je zasad tek đelomično uspio, a posebno je zanimljivo da u Grand Parku bolje funkcioniraju privatni nego javni prostori(s iznimkom vrhunskog restorana Cap Aureo).

Soba 335 u kojoj smo boravili ovaj vikend spada, definitivno, među najbolje hotelske sobe u Hrvatskoj. Ona ima bar osamdesetak kvadratnih metara, i to bez golemog balkona s prekrasnim pogledima na Rovinj i obližnje otoke. Kupaonica je ekscentrično prostrana, sa samostojećom kadom, vrlo snažnim tušem, luksuznom kozmetikom i debelim mekanim ručnicima.

Umjesto ormara, garderoba je smještena u zasebnu prostoriju. Glavna je soba kabinetom s dva velika televizora podijeljena na spavaći i dnevni dio. Kabelska televizija funkcionira bez pogreške (ovo je važno, jer se u puno hotela slika često zamrzava). Krevet je fenomenalan, jedan od najudobnijih u kojima smo spavali na Jadranu, no jastuci su pretanki.

grand-park-kupaonica

Soba 335 uređena je toplo i nenametljivo: riječ je o precizno pogođenom podigranom luksuzu. Minibar je, nažalost, sasvim prosječan i svojim sadržajem ne odgovara ovom žanru hotela. Veći dio sadržaja minibara, od šampanjca do grickalica, dolazi ravno iz supermarketa, što ne očekujete od hotela u kojem u sezoni bazična, najjeftinija soba (ne ova u kojoj smo mi boravili) košta 4000 kuna ili više. Srećom, cijene su u ovo doba godine drastično manje.

Nadalje, u hotelu ranga Grand Parka ne očekujete da vam isključe struju zato što kasnite s check outom. Naša je pogreška što nismo obavijestili recepciju da želimo late check out, no u ovoj vrsti hotela sama recepcija u podne treba nazvati goste u sobu, pa ih obavijestiti ili da moraju napustiti sobu (ako dolaze drugi gosti) ili ih još jednom pitati žele li kasniji check out. Ovako smo poslije par upozorenja paljenjem i gašenjem svjetla, koja gotovo da i nismo primijetili, točno u podne ostali bez struje, što je bilo malo nezgodno jer nam je još trebao fen.

Procedura dočeka i ispraćaja gostiju jako je efikasna, brza i ugodna. Prtljagu zapravo ni ne vidite otkad parkirate auto ispred hotela, pa dok vam je ne donesu u sobu. Osoblje na recepciji izrazito je ljubazno i profesionalno. Servis u baru na petom katu baš i nije uvijek izrazito profesionalan. Prije tri tjedna, uoči večere velikog talijanskog chefa Enrica Bartolinija u Cap Aureu, s dvoje smo prijatelja sjedili par metara od bara. Trebalo nam je skoro pola sata da naručimo rundu pjenušca a naši su prijatelji doslovno morali mahati rukama da bi došli do konobara.

Vanjski prostori Grand Parka, oni okrenuti prema marini, također ne briljiraju. S jedne strane, jako je dobro što je Grand Park omogućio stvaranje prve ozbiljnije shopping zone u cijeloj Istri s nekoliko vrhunskih dućana poput Garderobe. S druge strane, hotelski kafići u tom prostoru doimaju se, i izgledom i sadržajem, pomalo beskarakterno.

Grand Park nesumnjivo jest najbolji veliki hotel u Istri. No, u pojedinim njegovim segmentima postoji još dosta prostora za unapređenje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.