Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Goran Sertić u bistro Pomeri je uveo tapase i dnevnu ponudu po prijateljskim cijenama

pomeri-goran-sertic

Restoran Pomerí otvorio se ovog ožujka nakon duljih priprema, kao transmediteranski bistro. Chef Pomerija Goran Sertić došao je iz Noela, a prije toga je radio u Apetit Cityju i Petoj Četvrtini Dina Galvagna. Kad smo u travnju prvi, i zasad jedini put jeli u Pomeriju, bili smo ugodno iznenađeni. Meni je bio previše konvencionalan i u ponekim je jelima bilo grešaka, ali hrana je općenito bila vrlo ukusna, a meso savršeno pečeno.

Osam mjeseci nakon otvorenja, Pomerí je objavio da mijenja koncept. Chef Sertić je uveo novu strukturu menija i tapase. Meniji su podijeljeni na S-meni, dnevnu ponudu jednog jela s čašo vina po jedinstvenoj cijeni od 70 kuna, D ili DeBistro meni, degustacijski meni s jelima iz a la carte menija i pairingom s boljim vinima s vinske karte i standardni R (regularni) meni, koji je zapravo Pomerijev a la carte meni.

Najzanimljivijim elementom ovih promjena čine se malo ambicioznije verzije tapasi. Tapasi kao forma povremeno se pojavljuju i nestaju u zagrebačkim restoranima, ali nijedan se chef dosad njima nije pozabavio ozbiljnije. Inače, tapasi su godinama jedna od najpopularnijih formi, podjednako u tradicionalnim i  progresivnim restoranima, a u ljubljanskom smo se TaBaru kod chefa Jakoba Pintara ovih dana uvjerili kako tapas, kad su dovoljno razrađeni i tehnički precizno pripremljeni, mogu biti baza za izvrstan i vrlo demokratski fine dining koncept.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.