Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NYIOOC je lansirao aplikaciju za kupovinu nagrađenih maslinovih ulja

ulja-nyc-g

New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) uz Flos Olei se smatra najvažnijim svjetskim ocjenjivanjem vrhunskih maslinovih ulja. NYIOOC-ov Indeks maslinovih ulja najposjećenija je web stranica u toj industriji, s nekoliko milijuna korisnika godišnje. Tko god u svijetu želi doznati koja su trenutno najbolja maslinova ulja na svijetu, odlazi na NYIOOC ili Flos Olei. 

Logično, idući korak za NYIOOC bio je pokušati dragocjene podatke koje imaju pretvoriti u servis. Pa su nedavno lansirali aplikaciju Best Olive Oils Retail, koja korisnicima omogućava da precizno lociraju mjesta na kojima mogu kupiti ulja iz NYIOOC-ova popisa najboljih. Proizvođači ulja na mapu u aplikaciji mogu se upisivati sami. 

Hrvatska maslinova ulja, naravno, briljiraju u NYIOOC-ovoj listi. Hrvatski se maslinari redovito prijavljuju na njujorško ocjenjivanje i redovito osvajaju najviše nagrade. Trenutno je u registru 51 ekstradjevičansko maslinovo ulje iz Hrvatske koje je dobilo zlatnu ili srebrnu medalju ili neku od glavnih nagrada u kategorijama. 

No, ako vi, bilo koji turist koji se zatekne u Hrvatskoj ili netko tko želi kupiti ulje preko intereta pomoću NYIOOC-ove aplikacije pokuša naći mjesta na kojima može kupiti ta genijalna ulja – neće naći gotovo ništa. Dosad se upisao samo istarski OPG Škabe iz Muntića, čija je buža na ocjenjivanju 2019. dobila zlato. 

Treba naglasiti da je aplikaciju još u beta fazi i proizvođači u cijelom svijetu tek su se počeli upisivati. Nadamo se da će najbolji hrvatski maslinari i trgovci biti agilni kao inače i da će u Retailu popuniti kartu Hrvatske svojim lokacijama. 

Kroz idućih nekoliko mjeseci u aplikaciju će biti dodane recenzije kupaca, komentari, a stiže i mobilna aplikacija koja će obavještavati korisnike kad budu u blizini nagrađenih ulja. “Nagrađeno maslinovo ulje je nebrušeni dragulj,” izjavio je na predstavljanju aplikacije osnivač i predsjednik NYIOOC-a Curtis Cord, “Ljudima treba pomoći da pronađu vrhunske brendove i otkriju te izuzetne proizvođače.” 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.