Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Cirro na Donjim Sveticama dražesno je uređena pizzeria, s prilično prosječnom pizzom

cirro-sala

Sjediti u Cirru slično je kao sjediti u nečijoj lijepo uređenoj špajzi. Okruženi ste limenkama i teglama pelata, feferona i slanutka, kutijama soli i šećera, sanducima San Pellegrina i vrećama Caputto brašna. Nasuprot zidu smočnice smjestila se instalacija s petnaestak raznobojnih gumenih kolutova za plivanje koji služe kao sjenila za lampe i ovom malom lokalu daje dodatno dražesnu i zabavnu dimenziju.

Cirrov meni sastoji se od dvanaestak pizza, uključujući i jednu slatku, tri salate, tri burgera (kojih danas nije bilo jer restoran nije dobio svježa peciva), par dnevnih jela, gnuda i lasagna. Cijene se kreću između 40 i 60 kuna, a najskuplja je pizza s morskim plodovima, koja košta 70 kuna.

cirro-pizza

Mi smo naručili pizzu Piccante i salatu Buddha’s Bowl. Pizza je ogromna, s pet velikih šnita kulena, nešto kuhane šunke, puno jalapeña i mozzarellom. Cirrova pizza, nažalost, ima dva problema. Prvo, ona dolazi iz električne peći, što skoro nužno donosi određena ograničenja. Cirrova pizza gotovo da nema vidljivo izdignuti rub, dok je u sredini prilično gnjecava. Kaschettina pizza iz električne peći puno više podsjeća na pravu stvar.

cirro-buddha-bowl

Drugo, sastojci su sasvim prosječni. Kulen dolazi iz branda Dobro, koji je, nažalost, poslije ambicioznog početka postao sinonim za osrednjost, šunka je neutralna, a mozzarella baš nije imala mliječni okus. Buddha Bowl sastoji se od pečen bundeve, riže, dimljenog tofua, slanutka, tahini umaka i lisnatih salata, atraktivno izgleda i definitivno je bila bolji dio našeg današnjeg ručka.

Vinska karta je vrlo, vrlo dobra za kriterija pizzerie (Korak, Bolfan, Matošević, Medea), dok se među pivom ističe Griff, koji se može dobiti i točen i u boci. Cirro, koji se nalazi blizu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, jako je simpatično mjesto s malo preprosječnom  pizzom za sadašnju zagrebačku scenu pizzeria

CIRRO

Donje Svetice 24

HRANA-3/5  VINO +3/5  SERVIS +3/5  AMBIJENT+3/5

kartice sve osim American Expressa

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.