Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U središtu AZRRI ja u srijedu se održava konferencija o gastronomiji i turizmu

pazin-jama

U srijedu 30. listopada na lijepom imanju Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) na Gortanovu brijegu kraj Pazina, održat će se konferencija o gastronomiji kao pokretaču i motivu dolaska turista u našu zemlju. Konferenciju organizira pulski dnevni list Glas Istre.

Tema ovog skupa apsolutno je relevantna; Hrvatska još nije iskoristila ni dio svog gastronomskog potencijala i zaista valja raspravljati o tome kako da se naša zemlja i njene turističke regije nametnu kao privlačne gastronomske destinacije.

Mjesto radnje također je odlično odabrano: AZRRI se svojim neumornim kulinarskim edukacijama (ovosezonski program upravo traje) kao i projektom oživljavanja boškarina, afirmirao kao važan čimbenik moderne istarske i hrvatske gastronomije.

Nažalost, lista sudionika konferencije o gastronomiji i turizmu prilično je nedostatna. Dobro je što je Glas Istre na svoj skup doveo nekoliko vrlo kompetentnih sugovornika poput direktora Turističke zajednice Istre Denisa Ivoševića, i predsjednika Vinistre Nikole Benvenutija. No, prema informacijama dosad objavljenim u medijima, na konferenciji o turizmu i gastronomiji neće sudjelovati ni jedan maslinar i ni jedan tartufar, premda su ulja i tartufi daleko najjači aduti istarske gastronomije. Nadalje, na konferenciji neće biti ni najvažnijih istarskih chefova ni butiknih hotelijera, ali ni predstavnika rovinjske Maistre, jedne od najznačajnijih hrvatskih hotelskih tvrtki.

Stoga se sastav sudionika konferencije o gastronomiji i turizmu, koju u srijedu organizira Glas Istre, čini prilično nedostatnim za toliko stratešku i zahtjevnu temu. O turizmu i gastronomiji na takvim bi konferencijama trebali govoriti ljudi koji već godinama uspješno povezuju turizam i gastronomiju, poput Davida Skoke, Tulia ili Tea Ferneticha, braće Chiavalon, Jeffreya Velle, obitelji Ipša, Tjitske i Danijela Đekića i drugih najistaknutijih predstavnika istarske gastronomije .

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.