Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefica Ana Roš seli Hišu Franko u Madrid. Na tri tjedna.

ana-ros-knjiga

Slovenska chefica Ana Roš svoj restoran Hiša Franko uskoro seli u Madrid. Roš će u studenom u Španjolskoj na tri tjedna otvoriti pop-up restoran u kojem će pripremati jela iz Hiše Franko. Projekt je dio koncepta In Residence agencije Mateo & co. 

Ana Roš će svoj poetični pogled na terroir slovenskih Alpi, primorja i rijeke Soče predstaviti u prostoru hotela NH Collection Madrid Eurobuilding, s izborom vina Valtera Kramara. Restoran će raditi od 19. studenog do 7. prosinca.

Prvi madridski pop-up u sklopu koncepta In Residence bila je čikaška Alinea, koju je genijalni Grant Achatz u Madridu otvorio 2016. godine, na puna četiri tjedna. Godinu dana kasnije gostovalo je četvero kolumbijskih chefova s južnoameričke liste World’s 50 Best Restaurants, Juan Manuel Barrientos, Harry Sasson, Leonor Espinosa i Jorge i Marh Rausch. Lani je u Madridu pop-up Case Marcial otvorio chef Nacho Manzano i tako proslavio 25. obljetnicu restorana. Zadnji je u sklopu In Residencea gostovao Mauro Colagreco, čiji je restoran Mirazur ove godine proglašen najboljim restoranom na svijetu. 

Iako je već godinama jedan od najboljih restorana na svijetu, Hiša Franko je restoran koji se ubrzano razvija i mijenja. Ove je godine ušao među 50 najboljih restorana, na 38. mjesto liste World’s 50 Best Restaurants.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.