Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Index je otkrio da i zagrebački Laganini poslužuje prstace. Laganini je jedan od najgorih gradskih restorana

prstaci

Nakon trešnjevačke Bonace, Index.hr ulovio je još jedan zagrebački restoran, Laganini na Vrbiku, u prodaji prstaca, školjki čiji je izlov opravdano zabranjen prije više od dvadeset godina. Svatko tko lovi i prodaje prstace čini golemu ekološku štetu ovoj zemlji. 

Indexov novinar odmah je s vrata pitao konobara drži li Laganini prstace. Konobar mu je potvrdno odgovorio, pa je novinar naručio pola kilograma prstaca, koje je Laganini naplatio 275 kuna (550 kuna po kilogramu), s tim da je na računu pisalo veliki škampi, koji doista toliko koštaju u većini zagrebačkih restorana.

Laganini je trenutno jedan od najgorih zagrebačkih restorana. Ovaj restoran istarske kuhinje u zadnjih nekoliko godina priprema uglavnom teško jestiva jela s lošim sastojcima. Kad smo posljednji put ondje jeli, morali smo vratiti više od pola tanjura, jer se ni uz najbolju volju nismo mogli suočiti s gnjecavom pastom u umaku koji se bazirao na vrhnju za kuhanje.

Laganini već dugo vremena pripada zagrebačkom ugostiteljskom podzemlju, koje u javnosti kompromitira cijelu zagrebačku i hrvatsku ugostiteljsku industriju. Tom podzemlju pripada i trešnjevački restoran Bonaca, kojeg je Index također uhvatio u posluživanju prstaca.

Očito je, dakle, da prstace servira najgori trash zagrebačke restoranske scene, ili neki posve očajni restorateri pred bankrotom. Niti jedan restoran koji drži do svog profesionalnog integriteta, ne smije dopustiti da prstaci uđu u njegovu kuhinju, jer će tako samog sebe kompromitirati baš kao da, recimo, dila kokain. Nije nam, međutim, jasno zašto država tolerira posluživanje prstaca: restoranima poput Bonace i Laganinija trebalo bi odmah zabraniti rad.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.