Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Black Roomu u Osijeku pojeli smo najslađeg malog crnog odojka kojeg možete zamisliti

black-room-g

Nenad Komes, zagrebački chef na radu u Osijeku, na terasu Black Rooma ponosno je iznio cijelo malo, hrskavo pečeno prase crne slavonske svinje. Moramo priznati da možda nikad nismo vidjeli tako slatku malu pečenu životinju.

Ovaj je odojak, star 40 dana, stigao iz beljskog krda crnih slavonskih svinja, koje se uzgajaju u Kopačkim ritu. Mliječno prase slatkog i bogatog okusa i zaista fantastične kože, bilo je vrhunac ručka posvećenog crnoj slavonskoj svinji organiziranog u Black Roomu, najambicioznijem prostoru osječkog gastro huba smještenog u najstrožem centru grada, kraj Hrvatskog narodnog kazališta. 

Osim Black Rooma, District 5r, kako se cijeli taj prostor zove, obuhvaća poznati restoran American bar Dollar, Craft Bar s puno piva i ginova (jako nam se svidio lokalni točeni Beckers) i još nekoliko posebnih lokala posvećenih govedini i vinu.  

Prije spektakularnog crnog odojka gospodin Komes, čovjek koji je kuhao u zagrebačkom Steakhouseu Mu pa zatim u Carpacciu, ponudio nas je čipsom od kulena umočenim u crnu čokoladu, Cezar salatom sa slaninom od crne slavonske svinje i majonezom od maslinova ulja, i rezancima sa svježim šumskim gljivama i slaninom u finom kremastim umaku od ABC sira.

U nizu vrlo dobrih vina moramo izdvojiti sjajnu beljsku Frankovku iz 2009. godine, koja se točila iz magnuma. Ovo još mlado, poletno a istodobno kompleksno i snažno vino pokazuje zašto bi se vinarije istočne Hrvatske trebale fokusirati na frankovku. Black Room i cijeli District 5r primjer su dobrodošle modernizacije osječke restoranske scene.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.