Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Korlat i Vezak otvorili su sezonu vinskih večera u RougeMarinu

korlat

Tematske vinske večere efikasan su alat da restoran privuče puno gostiju. Prije nekoliko godina Dobra vina u Green Goldu, gdje inače nitko nije jeo iza tri popodne, bila su prepuna na svakoj vinskoj večeri. Stoga je sasvim logično da je Marin Medak, vlasnik RougeMarina, u svom lokalu u Folnegovićevoj ulici koja ne spada u popularnije zagrebačke večernje destinacije, odlučio organizirati vinske večere.

U srijedu navečer sezonu RougeMarinovih vinskih večera otvorio je Badel sa svojim najjačim brendovima. Uz tartar od lososa pili smo elegantni chardonnay Vezak iz 2018. godine. Uz njoke s umakom od divljači fino se složio voćni i moćni Korlat Merlot iz 2015. Korlatov Supreme Syrah iz 2012. poslužen uz rižoto od gljiva s fetama flank steaka, bio je apsolutna zvijezda večeri.

Radi se o zaista velikom, bogatim, opako koncentriranom a opet elegantnom vinu čiji se bouquet sastoji od primarnih, voćnih i paprenih aroma, zaokruženih kožom, čokoladom i dimom. Uz janjeću koljenicu poslužen je Ivan Dolac ID iz 2011. da bi nas u zadnjem slijedu impresionirala poluslatka križevačka Graševina iz ratne 1991. godine. Dosad smo kušali niz boca ovog trofejnog vina: neke su se pretvorile u ocat, neke su bile neugodno prašnjave, no ova poslužena u RougeMarinu bila je apsolutno savršena, uljasta, čista, s tek malo naznaka sherryja. Riječ je o veličanstvenom spomeniku graševini. RougeMarin je u srijedu navečer bio pun do zadnje stolice, što svjedoči o popularnosti tematskih vinskih večera u zagrebačkim restoranima.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Korlat i Vezak otvorili su sezonu vinskih večera u RougeMarinu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min