Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je Coca Cola postala jedna od najvažnijih obrazovnih institucija za ugostiteljstvo u Hrvatskoj

raise-the-bar-tomic-fontana

U petak oko podneva na terasi Coca Coline zgrade u Zagrebu obilježen je početak rada akademije za barmene, konobare i bariste pokrenute u sklopu programa Raise the Bar. Raise the Bar je Coca Colin odgovor na kritični problem hrvatskog ugostiteljstva i turizma: nedostatak kompetentne radne snage. 

“Umjesto da budemo dio problema, odlučili smo postati dio rješenja,” rekla je jučer Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Coca Cola kroz Raise the Bar, program što ga vodi mladi menadžer Filip Verbanac, planira školovati 250 ljudi.

raise-the-bar-predavaci
Prvi polaznici Raise the Bar akademije s predavačima

Tako Coca Cola kroz Raise the Bar postaje najvažnija ugostiteljska obrazovna institucija u Hrvatskoj. U sklopu projekt Raise the Bar Coca Cola surađuje s fondacijom Budi Foodie chefa Pelegrinija Rudolfa Štefana, čiji stipendisti već pohađaju ugledne inozemne obrazovne institucije, pa s Ministarstvom turizma i s Ministarstvom obrazovanja. Polaznici za Coca Colinu Akademiju dijelom dolaze iz srednjih ugostiteljskih škola.

Osobito je važno naglasiti da će svi oni koji završe školu za barmene, bariste i konobare i dobiti certifikat European Bartender School, jedne od najjačih barmenskih škola na svijetu, koji vrijedi u 29 europskih zemalja. Coca Colin obrazovni program provodi se, naime, u suradnji s EBA.

raise-the-bar-mikser
U prvoj generaciji Raise the Bar akademije bit će petnaest polaznika

Pojedine dijelove kurikuluma vodit će dokazani stručnjaci za svoja područja, poput barmena Krune Rozića, suvlasnika i menadžera Noela Ivana Juga, bar menadžerice Andree Klemenčić i osnivača Zmajske pivovare Andreja Čapke. Nastava, koja je potpuno besplatna, odvijat će se u Coca Colinom sjedištu u Zagrebu. Predavanja za prvih petnaest polaznika počinju u ponedjeljak. Raise the Bar dosad je najinteligentniji projekt u pokušaju rješavanja jednog od strateških problema hrvatske turističke i restoranske industrije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.